woensdag 24 april 2013

DE BLOGGER WERD ACHTERVOLGD...

Gisteravond reed ondergetekende tegen acht uur de wijk uit. Even daarvoor ontwaarde hij een politieauto waar net twee agenten instapten om weg te rijden. Even al rijdend een foto maken, je weet maar nooit wat voor verhaal er achter steekt. Locatie, wijkring ter hoogte van de Fossemaheerd. 

De foto die u gepubliceerd ziet is gelukt, de volgende, ter hoogte van de politieauto, niet. Maar hmmm, wat nou? De politieauto werd in een hoog tempo gekeerd en het leek erop alsof ze de achtervolging richting de Beijumnieuwsfotograaf gingen inzetten. Toch maar even wat gas er bij, zijn de agenten af te schudden? De nieuwe bij Koos Visser gekochte bolide zoefde er over. Bij kruispunt Beijum Zuid aangekomen reed ondergetekende dik door oranje richting Julianaplein. Zo, dat zal ze leren.

 Maar wat is dat? De politieauto kwam toch een meter of vijftig achter uw blogger aangereden. Het kan niet anders, of ze zijn dik door rood gereden, en dat zonder zwaailicht. Met een noodgang reden ze de grijze Vw-station voorbij, vervolgens gingen ze er voor rijden en werd het rode licht aangezet: Politie.
Wat nou weer? De gedachten buitelden door het hoofd van ondergetekende. Te snel gereden? Nee. Bier op? Ook niet. Autopapieren meegenomen? Verrek, nee. Zal het met het fotograferen vanuit de auto te maken hebben? Dat bleek. Ondergetekende werd naar de eerste afslag richting Ulgersmaweg gedirigeerd  de politieauto reed een naast de weg liggende parkeerplaats op, er zat niks anders op dan dat voorbeeld te volgen.

Twee agenten stapten uit, een man en een vrouw, beiden een jaar of dertig. Ondergetekende stapte intuïtief ook uit, altijd beter om buiten te staan en elkaar recht in de ogen te kunnen kijken, beter dan dat ze op de betrapte chauffeur kunnen neerkijken. De regie nemen is in zo'n situatie ook niet verkeerd, met een kop groter dan de twee gaf ondergetekende een hand en stelde zich voor.

Of het bekend was dat je niet met een telefoon in de hand mag autorijden? Nee, dat was niet bekend, wél dat je niet al rijdend mag telefoneren. De mannelijke agent: "Ik kijk wel eens op de site, er staan ook filmpjes vanuit de auto op en dat mag eigenlijk niet."
De toon was vriendelijk, de ogen stonden sympathiek en het woord 'eigenlijk' gaf aan dat het wel snor zat. Geen bekeuring. De agent nog even: "Ik wil je wel waarschuwen, er staat echt een beste boete op het al rijdend in de hand hebben van een telefoon of smartphone."
Ok. Maar nog even een vraag, willen jullie nog even voor de politieauto staan zodat ik een foto kan maken? Nee, dat wilden ze liever niet, er zijn grenzen.
Dan maar de foto waar het allemaal mee begon.
En, vriend Google, hoe duur zijn de bekeuringen tegenwoordig? Nou, ga maar niet met een gewone auto op de invalidenparkeerplaats bij Winkelcentrum Beijum staan. Drieënhalf honderd euro..
 Alle betrokkenen gingen huns weegs. Schrijver dezes was blij dat hij geen autopapieren hoefde te laten zien.

Hoogte verkeersboetes 2012

Enkele voorbeelden van de verhoging van de verkeersboetes zijn de volgende:
  • Associale overtredingen: de boete stijgt met € 140. Het gaat vooral om overtredingen waarbij er sprake is van opzet.
  • Boete door rood licht rijden: € 220 (was € 180)
  • Boete geen gordel dragen: € 120 (was € 100)
  • Voetganger op zebrapad niet voor laten gaan € 340 (was € 100)
  • Boete voor het met lichtsignalen waarschuwen van tegenliggers voor snelheidscontroles: € 85 (was €60 in 2011)
  • Boete ten onrechte parkeren op een invalidenparkeerplaats: € 340 (was € 180)
  • Boete bellen in de auto: € 220 (was € 180)
  • Boete onnodig claxonneren: € 80 (was € 70)
  • Boete onnodig geluid maken als bestuurder van een motorvoertuig: € 340         Lees hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Boete onnodig geluid maken als bestuurder van een motorvoertuig: € 340

Nou, dan valt er nog wel wat te verdienen op plein oost :D