dinsdag 16 april 2013

DE WERKLOZE FLITSPALEN

Het staat me bij al een keer een 'Maandagochtend' aan de flitspaal te hebben gewijd die u pontificaal in beeld ziet. Als u goed kijkt ziet u aan de overkant van de Beneluxweg nog een exemplaar staan, links van de lantaarnpaal. Tot bijna een jaar geleden konden automobilisten op beide plekken een flap voor én te hard rijden én voor door rood rijden in de brievenbus krijgen. Het kan niet anders, of justitie is het afgelopen jaar al tonnen aan verkeersboetes bij Beijum Zuid misgelopen. Zie ze daar zielig en eenzaam staan te staan. Werkloos. Waardeloos. Dat laatste, waardeloos, hoeft natuurlijk niet. Ze hadden al maanden geleden verkast kunnen worden naar kruispunt Kardinge om daar in het arbeidsproces te re-integreren.

Wat zal het kosten om de palen te verwijderen en ergens anders neer te poten? Afgezet tegen de (honderd)duizenden euro's die ze daar (Kardinge?) kunnen verdienen door stoute automobilisten op de foto te zetten. Zet ze bij de Korrewegbrug neer, het zal ze leren, de automobilisten die over de stopstreep tot voor de slagbomen van de brug rijden. Of bij het kruispunt met de Bedumerweg. Het moet toch mogelijk zijn om de verweesde palen bij het kruispunt Beijum Zuid op een andere plek binnen de stad Groningen te laten flitsen?

Volgens onderzoeken helpen de flitspalen geen mallemoer in de strijd tegen verkeersonveiligheid. Maar ja, de schatkist mag in deze economisch gezien barre tijden toch ook wel een beetje worden bijgevuld?

Geen opmerkingen: