vrijdag 19 april 2013

VRIJMARKT BEIJUM GAAT DOOR (30/4)

Bovenstaande kop is gerechtvaardigd na reacties en mails die ondergetekende ontving n.a.v. het begin deze week gepubliceerde blogbericht over het al of niet doorgaan van de vrijmarkt in Beijum. Scoutinggroep de Voerman gaat de 30e april broodjes bakken, aldus een der reacties. Andere Beijumers geven aan ook gewoon wél te gaan, hetzij als verkoper of anderzijds als klant en snuffelaar. Een lezer mailde: Goede middag. Is er nu wel of niet een vrijmarkt op het sportveld, we staan daar al jaren, en vinden het erg jammer dat er in de krant staat dat er helemaal niets te doen is Beyum. Als er wel een vrijmarkt is laat dit laat dit dan even via radio Noord of ergens anders in vermelden. 
Het is een misvatting te denken dat heel Beijum die dag voor de buis gekluisterd zal zitten, getuige meerdere mails en onderstaande reacties: 
Ik schat zo in dat de vrijmarkt spontaan wel ontstaat, dit keer dan zonder de bijkomende activiteiten op het schoolplein. Maar dat mis ik niet hoor, ga ik toch nooit heen. Kom op Beijumers, gewoon lekker heen gaan om te verkopen en te kopen! Wedden dat het gewoon vol is? 
En nog een: Inderdaad...wie zin heeft in de gezellige rommelmarkt kan er toch gewoon heen gaan, kopen, verkopen...veels te leuk om niet te doen en idd het hele programma wordt waarschijnlijk tot zeer vervelends toe herhaald...

Voor zover ondergetekende weet gaat alleen het jaarlijks georganiseerde draaimolen- en touwtjetrekspektakel (even kort door de bocht samengevat) voor buurtcentrum de Beijumkorf niet door. Op de archieffoto ziet u een foto van de in 2009 gehouden vrijmarkt. Beijumers bepalen dit jaar zelf dat het spektakel wederom doorgaat. Er leeft een behoefte in de wijk om deze jaarlijkse traditie ook tijdens dit kroningsjaar (2013) in stand te houden. Of het net zo druk gaat worden als op de foto is te zien ligt helemaal aan de wijkbewoners zelf.
Of de bomen net zo groen zullen zijn als op de foto is te zien valt te betwijfelen. Maar dat is weer een heel ander verhaal, lange winterperiode, etc.
Beijumers, haal uw rommelzolder vast leeg. Aan de reacties en mails af te lezen: De vrijmarkt van Beijum gaat op 30-4 door!
Update 18.20 uur: Ook Lijn6 wijdt een bericht aan het wel door gaan van de Vrijmarkt. En hier heeft de internetcourant een poll over Koninginnedag en Vrijmarkt.

9 opmerkingen:

Klaas vaak zei

Heel goed idee, om zelf iets te gaan regelen/organiseren op 30 april chapo .

Maar is dit niet burgelijk ongehoorzaamheid naar heren die denken voor alle Beijummers ?

Ik hoop dat het goed weer word en dat het bomvol wordt op de altijd gezellige Vrijmarkt van Beijum.

Alie zei

Oeh, wat zijn we stout ;-)
Ik vind het super!! Buiten het georganiseerde gedeelte ontstaat het altijd gewoon. Dus, op naar het veld op 30 april!

Anoniem zei

Wie ruimt de rommel op? Klaas Vaak?

Corrien zei

We kunnen ook zelf de rommel op ruimen, of we nodigen Klaas Vaak uit.

Anoniem zei

Degene die de vraag stelt : "Wie ruimt de rommel op ?" is waarschijnlijk zelf een enorme rommelkont .
Kijk eens rond in je huis .

Anoniem zei

Wij gaan ook zeker weer staan. . En de troep ruimen we zelf ook op of we huren 2 containers en betalen allemaal 1 of 2 euro ervoor. .. soort van sta geld..

Sabine zei

Zoals ook al in het bericht staat, zullen wij er met scoutinggroep de Voerman ook weer zijn dit jaar.

We proberen het zo te regelen dat we via de radio live het gebeuren rondom de troonswisseling kunnen volgen. Zijn er dus Beijumers die niet kunnen kiezen? Dat hoeft niet, je kunt én de troonswisseling meemaken én de vrijmarkt bezoeken.

Groetjes,
Sabine van der Kolk

Anoniem zei

Ik hoop dat het weer lekker druk wordt want het zou zonde zijn als de vrijmarkt dit jaar niet door zou gaan!

Unknown zei

We kunnen ook gewoon binnen ergens de vrijmarkt organiseren want het is ook niet leuk als het gaat regenen en zeker niet als je bijv. Boeken hebt of strips want die worden allemaal nat en doorweekt en zelf ben je ook nat en dan ben je later die dagen ziek/verkouden maarja ik stem voor dat de vrijmarkt wordt gehouden ergens waar het droog is dan is iedereen blij niets wordt nat en trouwens als het gaat regenen op het grasveld bij de beijumkorf daar dan is het gras helemaal nat en er is overal modder en dan zijn de kleedjes allemaal vies waarop de spullen staan.. Maarja ik kies voor binnen vrijmarkt