zaterdag 13 april 2013

EEN GLOEDNIEUWE FIETS AFGEJAT

Ze staat dan wel lachend op de foto, maar de aanleiding is absoluut niet om te lachen. Omstreeks vier uur vanmiddag in de Lidl tijdens het scannen van de boodschappen: "Kunt u me misschien helpen? M'n fiets is gestolen en die wil ik ontzettend graag terug." Gedoe ja, vertel. "Ik ben vanmiddag om een uur begonnen met werken en zoals altijd kom ik op de fiets vanuit Bedum, daar woon ik. Ik heb m'n fiets per ongeluk niet op slot gezet en iemand heeft hem kort na een uur meegenomen. M'n hele sleutelbos zat er nog in, ook m'n huissleutel." Een verdrietige oogopslag. Was het een nieuwe fiets? "Ja, net twee weken geleden gekregen van m'n opa, hij kostte 480 euro." Een diepe zucht bij ondergetekende, een jongedame uit Bedum fiets naar Beijum om te werken, en terwijl ze haar centen zit te verdienen jat iemand haar spiksplinternieuwe fiets voor de deur weg. Hemeltergend. Ik maak er een berichtje van, vind je het goed dat ik er een foto van je bijzet? Dat vond ze in orde. In de Lidl schijn je binnen geen foto's te mogen maken. Maar nood breekt wet, bekrompen regels zijn er om te overtreden. Wie o wie bezorgt deze Bedumse haar nieuwe fiets terug?
Een zwarte Pointer fiets, ziet er uit als een opoefiets.Beijumnieuws@online.nl

7 opmerkingen:

Klaas Vaak zei

Kom op breng die fiets terug, wie rijd er vanaf vandaag op een nw fiets? Wie heeft een fiets aangeboden gekregen?

Zet hem terug en doe de sleutels in de Brievenbus.

€480,00 is meer dan een half jaar werken voor deze mooie dame?

Anoniem zei

ik werk bij de ah en een.poos terug is mijn fiets daar ook gestolen ik had hem op slot staan.. na 3uurtjes werken kwam.ik buiten en mijn fiets is spoorloos

Anoniem zei

Tja helaas is er dit soort tuig in Beijum. Heb in een achterstandswijk in Utrecht gewoond, heb ik Paddepoel gewoond: m'n fiets werd nooit gejat. Kwam ik in Beijum en ja hoor: gelijk in de eerste maand die ik hier woonde werd m'n fiets voor het slaapkamerraam weggeroofd. Echt ziek gewoon.

Anoniem zei

Vlakbij AH Meins woont een zgn. "fietsenmaker". Een zwartwerker. De man is vaak te zien op het voorplein en het achterplein van het winkelcentrum van Beijum.

Het lijkt me goed om deze man in de gaten te houden. Hoe komt hij aan de fietsen die regelmatig bij zijn huurwoning te koop worden aangeboden?

Alie zei

heb ook net een nieuwe fiets, eerlijk gekocht bij TSO. Daarnaast een goed Axa slot gekocht, reken maar niet dat ik vergeet hem op slot te zetten. Dus, beetje naief is het wel van de dame in kwestie... Niet dat ik het goedkeur dat anderen de fiets dan meenemen hoor, zeker niet!! Maar je weet dat je je fiets goed op slot moet doen, liefste ergens aan vast. Dan zul je niet zo gauw je fiets kwijt zijn. Desondanks sterkte gewenst voor de dame in kwestie.

Anoniem zei

Die zwartwerker ( die boven ook al eerder is genoemd ) moet je echt voor uit kijken!

Ik zie hem vaak rond lopen tussen de fietsen en kijkt uitbundig naar verschillende fietsen. Een beetje verdacht, lijkt mij. Later zie je inderdaad weer een fiets bij deze man te koop staan. Alsjeblieft, hou deze man in de gaten.

Anoniem zei

ik weet dat dit al een oud bericht is maar hoe ziet die man (zwartwerker) er dan uit ? en waar verkoopt hij zijn fietsen. misschien heeft hij mijn fiets wel gejat ? ik spreek hem zo aan !
kan iemand mij meer vertellen ?