vrijdag 12 april 2013

PLANNEN VOOR RANOMI BAD IN KARDINGE

Volgens een goed ingelichte bron zijn er ver gevorderde plannen om in de buurt van de Klimtoren van Kardinge een 50 meter wedstrijdzwembad te bouwen. Het zwembad zal de naam gaan dragen van de belangrijkste zwemster die noord Nederland ooit heeft voortgebracht: Ranomi Kromowidjodjo.

De bron is de moeder van weer het grootste Beijumer zwemtalent ooit, de tienjarige Noa B. (moeder ziet liever de achternaam nog niet gepubliceerd). Noa staat twee doordeweekse ochtenden om kwart over vijf op om in alle vroegte, voor haar schooldag aan, in het Helperbad baantjes te gaan zwemmen. Niet op basis van ontspanning en recreatief zwemmen, nee dit om haar zwemtalent te ontwikkelen. Naast de twee ochtenden traint ze ook nog op een middag. Naar het schijnt is Noa een Groninger supertalent, wellicht volgt nog een keer een portret/blogbericht over haar.

Moeder: " Ze zwemt bij zwemvereniging Trivia, die hebben geen goed wedstrijdbad in het noorden, er is overleg met de gemeente Groningen en die heeft het oog laten vallen op een plek in Kardinge. De bedoeling is dat bij de Klimtoren een wedstrijdbad wordt gebouwd. Het zal het Ranomi-bad gaan heten."

Maar waarom niet gewoon wedstrijden zwemmen in Sportcentrum Kardinge? "Het 25 meterbad is daar een half meter te kort, het is eigenlijk 24,5 meter lang. Het is afgekeurd om wedstrijden in te zwemmen." Maar kan dat niet verholpen worden? Een half meter er bij aan bouwen is toch veel goedkoper dan een compleet nieuw zwembad? "Nee, dat is niet te doen. Het noorden heeft ook geen 50 meter wedstrijdbad, topzwemmers moeten naar Amsterdam of Eindhoven om echt goed te kunnen trainen. Omdat Ranomi uit Groningen komt en Groningen zich wil manifesteren als sportstad, kan het best zijn dat dit plan doorgaat. Ik heb er ook tweets over gelezen, het is een serieus plan."

Geen opmerkingen: