zondag 28 april 2013

EEND TEGEN HET RAAM

Gisteravond tegen kwart voor negen bij het transferium bij Kardinge. Wat een klap ineens! Met volle vaart vloog een eend tegen een glazen bushokje aan. U ziet de vlek op het glaswerk, op die plek kwakte het beest er tegen aan. Het duurde een minuut voordat de eend groggy opstond en weg waggelde. Het leven van een eend kan hard zijn. Zoals afgelopen nacht, toch weer nachtvorst. Is toch niet lekker voor als je tot de eendachtigen behoort. En dan kun je ook nog tegen het glaswerk vliegen. Even naar vriend Google. Op internet staat een eigenaardig verhaal over een eend die tegen het glas vliegt en vervolgens door een ander eend sexueel wordt misbruikt:
Op een mooie zomerdag zit Kees Moeliker, conversator van het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam, van achter het raam naar de schone natuur te kijken.Plots vliegt er een eend tegen het raam en stort dood neer. Voor een conservator is dit natuurlijk een bijzonder interessante gebeurtenis. Geïnteresseerd ziet hij toe hoe een andere eend aan komt vliegen, die de dode eend bruut begint te verkrachten. Op een holletje neemt Kees pen en papier en spoed zich naar buiten om naast het copulerende eenden-stel plaats te nemen. Zorgvuldig pent hij in klad zijn ooggetuigenverslag neer onderwijl hij geboeid blijft waarnemen. Lees hier. verder

2 opmerkingen:

emmy zei

en niemand heeft even gecontroleerd of dat arme dier in orde is?

Als een mens met een harde knal ergens tegen aan komt dan controleer je die toch ook even. Misschien bel je zelfs de dokter of zoiets.

Een telefoontje naar de dierenambulance is toch een kleine moeite. Ze kunnen precies zeggen waar je op moet letten n wat je het beste kan doen.

Hopelijk valt het allemaal mee met het diertje en ligt het nu niet langzaam dood te gaan in de bosjes.

Anoniem zei

Fijn dat je zo mee voelt Emmy !