dinsdag 9 april 2013

ONDERNEMERSPLATFORM BEIJUM IN WORDING?


Ondergetekende kon er zelf niet bij zijn, maar gelukkig konden de verslaggevers van www.lijn6.com de honneurs waarnemen. Afgelopen vrijdagmiddag was een Beijumer bedrijven-bijeenkomst in de Kleihorn georganiseerd. Er kwamen geen gerenommeerde ondernemers als AH, Hoogenberg, kapper de Boer, fietscentrum Postma, Café Biljart of de videotheek op de bijeenkomst af, meer die ondernemers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anders is de betrokken rol van opbouwwerk van Stichting Stiel niet te verklaren. 

Dat vooral kleine ondernemers het in deze periode moeilijk hebben, of kunnen hebben, behoeft geen onderbouwing. Of de bijeenkomst een blijvend succes was zal de toekomst uitwijzen, van de 600 aangeschreven ondernemers (aldus Lijn6, het lijkt me wat aan de hoge kant voor een wijk als Beijum maar het zou kunnen) kwamen ongeveer 45 opdagen. Op de bijeenkomst werd gehamerd op het belang van profilering via het medium (internet) waar u nu mee verbonden bent. Ondernemerschap en netwerken gaat niet meer via papier, maar via de digitale snelweg.
Op de uitnodiging van het opbouwwerk in Beijum (Stichting Stiel) en het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord voor een kennismaking voor ondernemers in Beijum op 5 april in de Kleihorn, gaven zo’n 45 bedrijven en ondernemers gehoor.
Het doel van het programma, dat o.a. bestond uit presentaties van deskundigen, zoals Henriette Veenstra van het platform “Ik onderneem ‘t” en Eddy Bijleveld van de gemeente Groningen, die waren ingehuurd om de zaak aan te jagen, was de vorming van een ondernemersplatform in Beijum. De boodschap was om vooral jezelf goed te profileren en gebruik te maken van de sociale media. Lees hier verder.
Foto's: met dank aan Lijn6.
Update 11/4. 19:09 uur: Een aanwezige ondernemer vertelde dat er weliswaar veel starters aanwezig waren, maar dat het een goede bijeenkomst was om te kunnen netwerken.
Nog een correctie: Alice Meins van Albert Heijn Beijum was wél aanwezig, ze kreeg zelfs nog een bos bloemen overhandigd.

Geen opmerkingen: