donderdag 4 april 2013

VERHALEN UIT HET NOORDEN (Het Noorden Nu)

Ondergetekende volgt nauwgezet alle ontwikkelingen in Beijum. Maar de interesse houdt vanzelfsprekend niet op bij het passeren van de wijkgrenzen. Zowel live- per fiets, auto, trein of wandelend- als ook via Dagblad van het Noorden en internet (OOG, Tv Noord) voelt ondergetekende zich als geboren noordeling erg betrokken bij wat er in de drie noordelijke provincies gebeurt. Of bij wat noordelijke schrijvers zoal produceren. Drie weken geleden kwam een tip binnen. Dit is iets voor jouw, kijk eens op: HetNoordenNu. 
Zo gezegd zo gedaan. Verrassend, wat een leuke verhalen. Een prettig zootje ongeregelde schrijvers, op de site omschreven als een bonte stoet rijpe en groene freelancers aangevuld met loslopende types, laten hun licht op allerhande noordelijke ontwikkelingen en ditjes en datjes schijnen. Over een kerk in Leegkerk, over een pianist die gek is op Disney en z'n Rolls, de failliete voetbalclub Veendam, de Drafbaan in het Stadspark of over een man die vrouwen begrijpt. Het ene verhaal  heeft meer noordelijke wortels dan het andere, en de inhoud is al of niet herkenbaar voor de lezer, de site is rijkelijk gevarieerd en alle schrijvers hebben een geheel eigen stijl en invalshoek. De lezer (van Beijumnieuws) moet maar even op de site gaan snuffelen. Voor twee tientjes per jaar wordt een veelzijdige en bonte parade van verhalen uit Groningen, Friesland en Drenthe geboden. Maar vertel eens dames en heren, wie zijt gij?
Wie denken wij wel niet dat wij zijn? Zomaar een webmagazine in de wereld schoppen, we hebben ons niet eens netjes voorgesteld. Bij deze dan: wij zijn een bonte stoet rijpe en groene freelancers, studenten journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld met loslopende types die zijn gezegend met een goede pen en een scherpe blik. Samen maken we Hetnoorden.nu. Iedere werkdag een verhaal. Uw steun is daar hard bij nodig. Wij vragen geen 60 euro voor iets wat er nog niet is. Gewoon twee tientjes voor een jaar en we zijn al bezig. O ja: veel vrouwen die kunnen schrijven! Meer weten? Lees dan even verder. http://www.hetnoorden.nu/

Geen opmerkingen: