zaterdag 20 april 2013

PAARDRIJDEN EN HONDENTASJES BIJ HOOGENBERG

Het is al weer even geleden dat er een berichtje vanuit de dierenspeciaalzaak Hoogenberg op Beijumnieuws is verschenen. Het wordt weer eens tijd, zogezegd. Apart is dat ondergetekende twee weken geleden voor het eerst de etalagepoppen in het vizier kreeg die toch al tijden in de etalage aan de achterkant van de winkel- niet aan de voorkant waar de promenade van het winkelcentrum loopt- richting de busbaan staan te koekeloeren. Zie de bovenste foto, de plastic pop heeft denkbeeldig al duizenden bussen zien komen en gaan, volgens Hoogenberg staat de mijnheer er reeds jaren. Waarom in vredesnaam etalagepoppen in een dierenspeciaalzaak? Het zijn aankleedfiguren om outfits voor paardrijders te showen. Het zal niet bij iedereen bekend zijn, maar Hoogenberg verkoopt naast honden- en kattenvoer en allerhande attributen, goudvissen e.d. ook kleren en laarzen voor paardrijders. En ook:

Wij verkopen een leuk en betaalbaar assortiment aan:
  • Kleding
  • Laarzen
  • Zweepjes
  • Halsters, longeerlijnen
  • Verzorgingsartikelen
  • Snoepjes
  • Zadels, zadelonderleggers
  • Hoofdstellen     Lees hier verder.
Er schijnen leuke paardrijroutes in de provincie Groningen te zijn: Groningen geeft ruiters de ruimte. Voor tochten door de polder, in verrassend Westerwolde of langs de oevers van het Lauwersmeer. Groningen heeft veel mogelijkheden: of het nu gaat om een huifkartocht, rijles of met een groep er op uit gaan. ToerismeGroningen.nl.
Er liggen ook nog steeds hele aparte artikelen te koop in de winkel. Zie bijvoorbeeld de tas waar je een hond in kunt vervoeren (foto rechts). De kop van het beest blijft buiten de tas zodat ie een beetje om zich heen kan kijken. Voor de rest kan het geen kant uit. Wel weer lekker warm, zo'n tasje. Het lijkt op een rugzak: vervoer je hond op de rug. Het blijft toch een hele speciale zaak. De dierenspeciaalzaak van de familie Hoogenberg in Winkelcentrum Beijum.

1 opmerking:

Anoniem zei

Laat een hond toch lekker lopen !
Is die meneer geen mevrouw ?