woensdag 24 april 2013

BEIJUMSE VERKOOPT AFRIKAANSE SISLINE THEE

Op de foto ziet u Ingeborg Koorn uit Beijum midden in haar woonkamer bezig om plastic zakjes met theebladeren te vullen. Op de voorgrond ziet u reeds gevulde exemplaren liggen. Waarom doet ze dat in vredesnaam? Om een heel verhaal zo kort mogelijk te houden, Ingeborg ging in 2003 op vakantie naar West Afrika, ze werd verliefd op het land, de mensen en op de thee die daar werd gedronken. Het resulteerde in wat ze een 'eenvrouwsbedrijfje' noemt. Op haar site Sisline-thee.nl staat dit:
Mijn liefde voor de thee in combinatie met mijn liefde voor Afrika en zijn mensen hebben geleid tot een droom. Stel je voor dat er zoveel mensen van de thee gaan houden dat het door heel Nederland verspreid wordt. Stel je voor dat het zoveel wordt dat mensen in Afrika extra thee kunnen gaan verbouwen.
Zou dat niet geweldig zijn?

Tot nu toe zijn er vele vrouwen die er extra inkomsten uit halen omdat er veel meer bij ze afgenomen wordt.
Inmiddels is er een Return To Sender bedrijfje ontstaan met de Afrikaanse familie waar ik de directe contacten mee onderhoud.
De naam hiervan is Kassenko Produkten.
Een samenvoeging van mijn achternaam en die van hen.
Ik heb en ben een éénvrouwsbedrijf, maar dit doe ik niet alleen.
Het is mijn passie en mijn missie om deze thee op de markt te brengen, en iedereen helpt mij daarbij.
Lees vooral ook haar verdere verhaal hier. Ondergetekende ging bij haar op bezoek, hij kreeg een heerlijke kop thee aangeboden en maakte daarbij onderstaande video. Kijk ook hoe ze in de tuin er voor zorgt dat de thee goed geselecteerd wordt. De thee is lekker, de kwaliteit is geweldig en er zijn vrouwen in Afrika die extra inkomsten hebben omdat de Beijumse hier de thee aan de man/vrouw brengt. Uit de folder: De thee is een bush-tea; het is een in het wild groeiende plant die voorkomt in West Afrika. De naam Sisline is afgeleid van de Madinkanaam Sisline Nyamo. De Madinka stam is de grootste in West-Afrika. De Afrikanen noemen hun thee ook wel Healer Herb omdat het zo'n gezonde werking heeft.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk hoor !
Hoe veel nieuwsgierigheid je naar verrassende plekken kan leiden .

Anoniem zei

Wat een liefde voor het land en voor de mensen. Hulde!

Unknown zei

Wat een mooie foto! En ik ga de thee zeker proeven