vrijdag 19 april 2013

PLEIN OOST OP DE SCHOP (2)


Het weer wordt buiten aangenamer, en Plein Oost gaat op de schop. Begrijpelijk, je gaat tijdens de winter niet graven, het is geen doen om tijdens vorstweken de grond in te duiken. Dat is iets voor het voorjaar of de zomer. Anderzijds, dat zijn nou juist de maanden- april, september- waarop redelijk wat kinderen op het plein spelen of ouders lekker op een bankje gaan zitten. Op de bovenste foto is te zien dat er gisteren en eergisteren redelijk werd gespeeld. Of dat de komende weken zo kan blijven is de vraag. U ziet op de bovenste en rechter foto twee bulten zand op de achtergrond liggen. Op de voorgrond staat een man die eergisteren op zoek was naar buizen onder de grond. Die moeten vervolgens ook weer worden opgegraven. Want het plein krijgt weer een beurt. Het gaat een FijnPlein worden.
Voor de kinderen die u ziet spelen is het plein reeds fijn. Die maken zich geen zorgen over rendement, de uitstraling van het plein, of het druk is of niet of dat er wat te beleven valt of niet.
De drukste periode in het jaar is voor Plein Oost weer aangebroken. Het kan zijn dat de mensen (kinderen) tijdelijk aan de kant moeten omdat er gewerkt moet worden. Je moet er wat voor over hebben om van een saai en bleek plein naar een FijnPlein over te gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nee , inderdaad .
Kinderen maken zich geen zorgen over het rendement .
Die willen alleen maar spelen en veilig door hun ouders omarmd worden .