zaterdag 6 april 2013

EEN ZONNIGE ZATERDAGMIDDAG

Altijd apart om Beijum na een reis(je) weer binnen te rijden. Vanuit het Brabantse reed ondergetekende vanmiddag heel Nederland door op weg naar die ene wijk rechtsboven in de stad Groningen. Wat is de wijk maar een klein stukje Nederland. Na drie uur autorijden was het verkwikkend om een rondje 'gekste en boeiendste wijk van de stad' te fietsen. Wat is het genieten als de zon volop schijnt. De winter is definitief verslagen en Beijum jubelt er over. De kelken van de naar zonlicht smachtende bloemetjes zijn geopend, redelijk wat Beijumers die blij en tevreden in hun tuintje in de weer zijn en veel buiten spelende kinderen. De lente kraait victorie. Ondergetekende heeft vandaag twee dingen gemist, een rommelmarkt in de Beijumkorf en een actie van de lokale schoonmaakbrigade die vanochtend het Groene Hart van de wijk van zwerfvuil ontdeed. Het resultaat van de actie ziet u op de bovenste foto afgebeeld. In de Bentismaheerd ontwaarde uw blogger een ren voor een of meerdere konijnen op een grasveldje  Voor cavia's kan natuurlijk ook nog, al lijkt het me voor deze diertjes nog wat aan de koude kant. Geen idee of er een konijn of cavia in het hokje zat. Waarom de ren over bloemen is gezet ontgaat me, toch jammer als die opgepeuzeld zouden worden. Dan Plein Oost, waarom liggen die betonnen blokken daar toch opgehoopt? Ja, is ook zo, die stonden in viertallen langs het plein opgesteld met steeds een boom in het midden. Alles is verwijderd omdat de bomen er niet wilden groeien. Het kon wel eens een vorm van protest van ons aller plein der pleinen zijn: laat me met rust en hou op met die botox-plannen.
Het voorjaar zet de komende week door. Waarschijnlijk is het andere plein in Beijum, die bij Winkelcentrum Beijum, dan aan de beurt voor een facelift. U weet wel, dit i.v.m. de uitbreiding van de Lidl.
Het is april en de wijk zal gaan bloeien en groeien. Ja, de groenste wijk van de stad Groningen komt eindelijk uit de lange winterslaap.

Geen opmerkingen: