woensdag 17 april 2013

WAT BRENGT KOMENDE 30 APRIL IN BEIJUM?

Archieffoto
Van verschillende kanten in de wijk werd ondergetekende de afgelopen dagen benaderd: Hé, weet jij of er een vrijmarkt gaat plaatsvinden op Koninginnedag? Gaat het wel door? Andere mailden iets in de strekking van: Ja, hallo, vrijmarkt is vrijmarkt, dat bepalen we zelf wel. Lezer Jort twitterde met als inhoud dat er geen festiviteiten zullen plaatsvinden in verband met de tv-uitzending waarin de kroning van Alexander zal plaatsvinden. Er schijnt een oranje krantje in de stad te zijn verspreid waarin dit staat aangegeven. Zie de tweet. Het zal enerzijds het gebrek aan regie in de wijk zijn, er is geen goede en integere club mensen met draagvlak in Beijum die sturing kan geven aan het al of niet doorgaan van bepaalde festiviteiten of happenings. Anderzijds, Beijumers, als jullie geen zin hebben om op 30 april via de tv naar het spektakel in Amsterdam te kijken, wat let je of jullie om met een kleed vol spulletjes richting het voetbalveld naast de Jaltadaheerd te gaan? Een traditie is een traditie. En een verbod om een vrijmarkt te houden is er bij mijn weten niet. Zoals een lezer of lezeres schreef: het is een VRIJ-markt.
Ondergetekende is de 30e april niet in Beijum of überhaupt in het land, het gaat hem niet aan om al of niet richting aan te geven wat betreft het houden van een vrijmarkt of niet. Maar de mogelijkheid om een markt te organiseren is er.
Tips en suggesties zijn welkom: Beijumnieuws@online.nl


@Beijumnieuws wat lees ik nou in het krantje#30april geen #festiviteiten in #beijum ivm #tvuitzending. #doodzonde gemiste kans.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen van scouting uit Trefpunt kijken naar mogelijkheden voor ACTIVITEITEN op aller-laatste koninginnedag op grasveld. De Oranjes zijn traditioneel beschermheer en beschermvrouw van de padvinderij.

Klaas Vaak zei

Met verbazing bericht gelezen, geen activiteiten in Beijum i.v.m. het vele tv kijken? Van wie komt deze onzin? Heel Nederland viert feest en alleen in Beijum niet?
Ongeloofwaardig en vreemd, of zijn de mensen in Beijum niet zo koningsgezind? Waar zijn de organisatie's die anders voorop lopen ? We verkassen wel naar Groningen.

Anoniem zei

Geen Koninginnedag op 30 april in Beijum
dinsdag, 09 april 2013 16:36 Zie de vermelding van het BOB


Dit jaar organiseren de Buurtcentra in Beijum geen Koninginnedag. De reden hiervoor is dat wij verwachten dat bijna iedereen voor de televisie naar de kroning gaat kijken. De abdicatie van Koningin Beatrix is om 10.00 uur, de balkonscène is om 11.00 uur. Om half 2 begint het vertrek naar de Nieuwe Kerk, waarna vanaf 14.00 uur de beëdiging is.
Volgend jaar willen we met een compleet vernieuwd programma komen waar we ook uw inbreng bij nodig hebben. Een nieuwe koning en ook een vernieuwd programma in Beijum.

Anoniem zei

We gaan zelf wel uitmaken of we naar de rommelmarkt gaan of niet.

Klaas Vaak zei

Ach was de BOB eerder met berichtgeving wat betreft 30 april ? Tjonge tjonge, maar ze denken ook voor alle Beijummers want lettelijk staat er; wij denken ? Een organisatei moet niet gaan denken voor een hele wijk ? BETER WAS GEWEEST UIT ONDERZOEK.
Maar het is bekend dat er graag mensen zijn in Beijum die graag voor een ander willen denken.

PS. Waarom annoniem iets plaatsen en iets verbeteren? Of hoort u ook bij de club van denkers?

Ik heet klaas vaak en daar kan ik ook niets aan doen.

Corrien zei

Zullen we dan maar zelf de rommelmarkt organiseren?

Alie zei

ik schat zo in dat de vrijmarkt spontaan wel ontstaat, dit keer dan zonder de bijkomende activiteiten op het schoolplein. Maar dat mis ik niet hoor, ga ik toch nooit heen. Kom op Beijumers, gewoon lekker heen gaan om te verkopen en te kopen! Wedden dat het gewoon vol is?

ps: in de Hunze wordt het wel gewoon georganiseerd gehouden. In veel andere stadswijken ook geen vrijmarkt.. boeiend die kroning.. alles wordt nog tig keer herhaald later op de dag hoor.

Sjoekie zei

Inderdaad...wie zin heeft in de gezellige rommelmarkt kan er toch gewoon heen gaan, kopen, verkopen...veels te leuk om niet te doen en idd het hele programa wordt waarschijnlijk tot zeer vervelends toe herhaald...

Anoniem zei

Wij gaan tóch kijken of er iets te doen is:)
We vonden het elk jaar zo gezellig!!!

Sabine zei

Goedemorgen,

Wij van scoutinggroep de Voerman zullen er dit jaar weer zijn. Zoals elk jaar zullen er bij ons tegen een kleine vergoeding weer verse broodjes te bakken zijn.

Tot dan!