dinsdag 30 april 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (14)

Op de foto ziet u de baas van de computershop op een trap staan. Hij deed afgelopen zaterdagmiddag iets met licht aan het plafond en met nieuwe stellingen tegen de muur achter hem. Tijdelijke stellingen. In de aanloop naar de verbouwing van de naast hem gelegen Lidl is hij begonnen om de nodige  voorzorgsmaatregelen te nemen. Zoals al eens eerder werd vermeld krijgt de Duitse prijsbreker een tijdelijke ingang door de pc-winkel. Voor Beijumers die de winkel kennen, die ingang komt aan de rechterkant, zie nog even de informatie in dit blogbericht. De consequentie van de tijdelijke in- en uitgang aan de rechterkant van de winkel is dat alle producten naar rechts moeten. Juist, in de hoek waar de baas bezig is.
Het is dat er een deal is afgesproken tussen de Lidl en de eigenaar van de pc-hop, anders zou de verbouwing/uitbreiding voor laatstgenoemde erg negatief hebben uitgepakt. Hoeveel geld ter compensatie voor gederfde inkomsten  wordt geschoven blijft geheim. Net als het bedrag dat de Vietnamese loempiaverkoper heeft gekregen opdat hij naar de andere kant van het plein zou verkassen.

Volgens planning zullen de werkzaamheden op Plein West rond september zijn afgerond. De Lidl heeft dan enkele tientallen vierkante meter aan grondoppervlakte gewonnen. Stel dat de hele operatie een driekwart miljoen gaat kosten. Het zou interessant zijn te weten hoeveel jaren omzet er moet worden gedraaid voordat dat bedrag terugverdient is.

Geen opmerkingen: