woensdag 10 april 2013

ONDERTUSSEN LANGS HET BOTERDIEP

 De bovenste foto zou zo in een Beijumer Museum passen, een museum waarin allerhande rariteiten uit het Beijumer (straat)leven tentoongesteld zouden kunnen worden. (Een vitrine met het Interventieteam uit 2002 er in, ook een waarin groepen Beijumers elkaar in de haren vliegen, een hennepplantage, een zwerfvuilopruimteam, een Plein Oostje waar een zeskampje op wordt gehouden, etc.). De fantasie slaat een beetje op hol bij ondergetekende, maar de gehavende winkelkar, die waarschijnlijk een beste tijd in het Boterdiep heeft gelegen, roept wel een beetje het beeld op van het symbool van verloedering in de wijk. Verder geen doordeweekse gepreek over zwerfvuil en verloedering, maar elke dag is wel een aflevering van 'Vuilnis in Beijum' te produceren. De kar ligt op de noordelijke wijkgrens, mensen die via de loopbrug over het Boterdiep naar Beijum gaan komen het ding tegen als een soort van begroeting: Welkom, u bevindt zich nu in Beijum. Aan de andere kant van het Botterdaip is te zien dat het fietspad langs de Groningerweg is weggehaald. Zie foto links. Geen idee of daar een nieuw pad wordt aangelegd
(Foto eergisteren gemaakt)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Er komt een super-snel-fietspad, van Bedum naar stad vice versa, om fietsen naar school of werk te stimuleren. En daarmee auto- en Ov-verkeer te minderen.

Anoniem zei

Bedankt voor deze informatie, anonieme reageerder. Regelmatig maak ik gebruik van dit fietspad, en net als Johan vroeg ik me af wat de plannen zijn.
Jan Bakker

Kees Huizenga zei

@ Jan Bakker en Johan Fehrmann

Hier enkele berichten over het nieuwe fietspad langs het Boterdiep (met dank aan Google):

http://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/fietspad-langs-boterdiep-richting-zuidwolde-paar-maanden-afgesloten/

Citaat:

“Fietspad langs Boterdiep richting Zuidwolde paar maanden afgesloten

11 maart 2013 -

Fietsers tussen Groningen en Bedum moeten vanaf maandag 18 maart omfietsen via de Beijumerweg bij Beijum. Langs het Boterdiep vanaf de Hornbach tot aan Zuidwolde wordt het huidige fietspad vervangen door een nieuw betonnen fietspad. Deze werkzaamheden gaan ongeveer tweeënhalve maand duren.

Fietsroute Plus

De werkzaamheden maken onderdeel uit van de aanleg van de Fietsroute Plus Groningen -Bedum. Tegelijkertijd worden in deze periode werkzaamheden uitgevoerd vanwege de veranderingen rondom de Oostelijke Ringweg, deelproject Groningerweg. Voor meer informatie zie ook www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.” Einde citaat.

http://www.rsscockpit.com/article.do?action=show&id=2172483983

http://www.bedumer.nl/site/Nieuws-uit-de-gemeente/Fietspad-Zuidwolde-maanden-afgesloten.html

http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9908241.ece/Fietspad-tussen-Stad-en-Bedum-dicht

http://www.ringgroningen.nl/news/31/15/Fietspad-langs-Boterdiep-richting-Zuidwolde-enkele-maanden-afgesloten

http://www.ringgroningen.nl/news/29/15/Van-half-februari-tot-half-april-kap-en-grondwerkzaamheden-rondom-Groningerweg

Zeer aardig is dit bericht:

http://www.provinciegroningen.nl/uitvoering/verkeer-en-vervoer/fietsroute-plus-bedum-groningen/