zaterdag 20 april 2013

EEN LEKKERE ZATERDAGMIDDAG


 Het was en het is een prachtige zaterdagmiddag. Geweldig om door de wijk te fietsen. Eerst maar naar West Beijum. De beheerder van de pc-shop vertrouwde me toe dat de werkzaamheden rond de uitbreiding van de Lidl maandag over een week gaan beginnen. Daarna naar de vis- en loempiakar. Kijk aan, de beide mobiele wagens staan beduidend dichter bij elkaar dan een week geleden. Zie foto boven. Zijn de Vietnamese loempiaverkoper  en de Hollandse visverkoper naar elkaar toe gegroeid? En, hebben ze ook al een gemeenschappelijk terrasje? Die vragen legde ik een beetje plagend aan laatstgenoemde voor. "Heb je niks beters te schrijven dan over wie op welke stoel gaat zitten," kaatste ze de bal terug. Ja, zit wat in. Het gesprek voor de viskraam ging verder over het K(r)oningslied, eigenlijk een veel beter onderwerp om over te beginnen. Alhoewel. Smaken verschillen. Maar ik vind het niet om aan te horen, ver-schrik-ke-lijk, wat een infantiel nummer.
Maar goed, toch maar even op Oost kijken of daar wat te doen valt. In een afgeladen Sporthal waren volleybalwedstrijden aan de gang. Volleyballers hebben niet altijd rugnummers, sommige teams zetten hun voornaam op de rug, zie foto links. Dat maakt het volleybal toch sympathiek en persoonlijker, je bent geen nummer maar een naam. De rechter foto maakte ik even later in de kantine, de prijzenkast van v.v. Beijum is aardig gevuld. Vv staat meestal voor voetbal, maar in dit geval gaat het om volleybal.
De beheerder van de kantine vertelde nog dat er vanavond live-muziek wordt gespeeld. Het is niet verkeerd om naast het Café Biljart wat te doen te hebben in de wijk. Het Hof van Beijum, de andere kroeg, natuurlijk niet vergeten.
Wat vanavond ook nog kan is een cabaretvoorstelling in de Bron. Lachen in de kerk, waarom niet?
Een prettige zaterdagavond toegewenst. Thuis, in de tuin, de Bron of in de kroeg.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier een petitie tegen het zwakzinnigenlied http://nos.nl/koningshuis/artikel/497805-petitie-tegen-koningslied-populair.html

Anoniem zei

Gek genoeg zit er heel veel gevoel in het kroningslied .
Hore wie het kan horen .
Dit is niet voor iedereen weggelegd ...

Kees Huizenga zei

Lees hier het doorwrocht taalanalytisch commentaar van drs. Wim Daniëls van 19 april 2013 bij Pauw & Witteman:

http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?tx_ttnews%5btt_news%5d=30380&tx_ttnews%5bbackPid%5d=116&cHash=61f12a1184a17a5339b82543f4791835

Nederland verdient beter! Wim Daniëls maakt een vileine verwijzing naar de inburgeringtoets. Prachtig!

Populisme heeft zo haar nadelen!

Wat moeten we met burgerparticipatie als er geen toetsbare regie is? Toetsen op kwaliteit a.u.b.! Wat zegt dit over de staat, waarin Nederland verkeert?