maandag 14 februari 2022

TER NAGEDACHTENIS AAN WILLEM

 ‘Onze’ Willem, een gezelligheidsmens​, behulpzaam​, liefdevol​, attent, met een zacht hart, gevoelig, een doorzetter, sterk, grappig, maar ook een Einzelgänger, draagkrachtig, geïnteresseerd​, vrolijk, soms koppig, met durf, maar zeker ook met veerkracht, een man die een speciaal plekje heeft in ons hart en dat van vele anderen!

Het raakte eind november vorig jaar veel Beijumers. De door velen geliefde Willem was overleden

Op 3 december kreeg hij een waardig afscheid. Om daar alvast bij aan te haken, zie de video beneden van Willems' uitvaart. Mooi gedaan, met muziek, toespraken, foto's, zijn levensverhaal.

De video werd samen met de foto's die we zien opgestuurd door drie begeleiders van Willem, te weten  Meinard Wolters, Petra Stoppels en Karin Mechielsen

Ze schreven op 28 januari:

Vandaag hebben wij Willems' as uitgestrooid nabij zorgboerderij Kardinge. De plek waar hij zich gewaardeerd en geliefd wist. (Zie foto boven:JF)

Meinard, Petra en Karin stuurden onderstaande tekst mee:

Voor Willem was het werken op de zorgboerderij een vanzelfsprekendheid. Menigeen kan er een voorbeeld aan nemen, hoe hij, ook al had hij de pensioenleeftijd bereikt, gewoon bleef komen! Het was een plek waar hij welkom was, zich geliefd wist en mocht zijn wie hij was.

Dat Willem een bekende van velen was, bleek ook wel uit de publicaties en reacties op Beijumnieuws. Of hij nu in een van de supermarkten was, in de kroeg (Het Hof van Beijum), of bij de kapper (salon Gerrie de Boer): hij trof altijd wel een bekende. Even een groet of een praatje, of inderdaad even een boodschap doen voor een bekende. Hij hield er vaak een klein zakcentje aan over. Het typeerde Willem(s levensstijl).

In het voorjaar van 2019 kreeg Willem longkanker. En in de zomer van 2019 verruilde hij zijn woning in Beijum voor een woning in huize Bernlef. Daar woonde hij tot eind november 2021.

Op 29 november 2021 overleed ‘onze’ Willem in het bijzijn van ons, zijn oud-begeleiders. Op 3 december 2021 was de crematie. Tijdens deze afscheidsplechtigheid konden we mooie herinneringen ophalen en hebben we een waardig afscheid voor hem vorm gegeven. U kunt de uitvaartplechtigheid terugkijken (Zie beneden; JF).

‘Onze’ Willem................. een gezelligheidsmens​, behulpzaam​, liefdevol​, attent, met een zacht hart, gevoelig, een doorzetter, sterk, grappig, maar ook een Einzelgänger, draagkrachtig, geïnteresseerd​, vrolijk, soms koppig, met durf, maar zeker ook met veerkracht, een man die een speciaal plekje heeft in ons hart en dat van vele anderen!

Zie de uitvaartplechtigheid beneden.

Geen opmerkingen: