zondag 15 maart 2009

JAAP EKHART GIDST OOK KINDEREN

Jaap Ekhart gidst niet alleen volwassenen door Beijum of de stad, hij leidt ook kinderen rond. Op 24 februari maakte ik bovenstaande foto's. 

Jaap:"Op die dag liep ik rond met groep 5 van de Dom Helder Camara. Ik verzorg regelmatig Beijum-wandelingen voor schoolkinderen: o.a. voor leerlingen van de Dom Helder Camara, De Doefmat en De Heerdstee. In de binnenstad verzorg ik rondleidingen onder de titel 'Groningen in de middeleeuwen'. De inhoud pas ik aan de de leeftijd van de leerlingen. De duur van een wandeling is circa 1 uur.
Na een eerdere Beijum-wandeling, in november, kreeg hij de volgende reactie van 2 leerlingen van de Dom Helder Camaraschool: In November hebben wij een wandeling gemaakt door Beijum. Het ging over de geschiedenis van Beijum. Meneer Jaap (niet onze meester) gaf ons een rondleiding door Beijum. Eerst kwamen we langs een huis met 2 nummers: 23 en 25. Dat was vroeger een oude boerderij.We kwamen ook bij de Wiershoek.De Wiershoek heeft een uilenbord. Dat was om uilen naar binnen te laten. Zodat de uilen de muizen kunnen verjagen. We kwamen ook langs een oude dijk.Die was vroeger om het water van de Wadden zee tegen te houden. We waren op weg naar Zuidwolde en toen kwamen we langs een borg. En het was heel leuk.
Voor een volwassen rondleiding door de wijk, zie een impressie van een eerder geplaatste video van Hilda Hofstra:http://www.youtube.com/watch?v=XrvqjdoL1Sw

Geen opmerkingen: