vrijdag 20 maart 2009

GEK IN DE KOP

Beroepshalve, ik werk in een psychiatrische inrichting, kom ik bijna dagelijks de gekste dingen tegen. Gekte en gestoordheid zijn, zo gezegd, dagelijkse kost. De woorden gekte en gestoordheid hebben door de jaren heen een negatief klank gekregen, maar ik kan u verzekeren dat er hele sympathieke en vriendelijke gekken en gestoorden rondlopen. Als je er oog voor hebt zou je Beijum met wat fantasie als een open inrichting kunnen beschouwen, je komt hier ook echt de gekste dingen tegen. Weer geen negatief waardeoordeel, gekte geeft leven in de brouwerij, gezelligheid en je kunt je bij tijd en wijle een kriek lachen. (ook weer zoiets geks, wat is dat: een kriek lachen?). Deze gestoorde hond trof ik midden in de wijk aan. Hij sprong van gekte gewoon tegen de muren omhoog. Waarom deed hij dat? Zag hij het licht? Of lag er gewoon iets op het dak wat hij terug wilde? Zegt u het maar.


"Gekken en gestoorden" missen soms gewoon wat aandacht, waardering en erkenning. Dit kan ook voor dit beestje gelden. http://www.buurtlink.nl/ brengt hier wellicht uitkomst. Vandaag ontving ik dit bericht van ze. Je vraagt je toch in alle redelijkheid af: waar liggen de grenzen van de (buurt)gekte? Straks komt er nog een buurtkonijnenverkiezing, wie heeft de leukste kanarievogel of wie de gezelligste buurvrouw?
Doe mee en nomineer jouw buurthond! Ken jij de meest lieve, behulpzame of stoere hond van de buurt? Dan is het hoog tijd dat hij/zij in het zonnetje wordt gezet!Buurtlink en Petnews organiseren de Buurthond van het Jaar 2009 Verkiezing. Je kunt nu jouw favoriete buurthond nomineren voor deze verkiezing. De honden maken kans op schitterende prijzen zoals een jaar lang hondenvoeding!
Ga nu naar www.buurthondvanhetjaar.nl
Prijzen!- een jaar lang de titel "Buurthond van het Jaar";- een jaar lang gratis Eukanuba hondenvoeding, met gevulde Eukanuba rugzak;- èèn van de drie vakantiecheques van KeyCamp voor jou en je hond;- èèn van de vijf fraaie Hupple hondenkussens;- èèn van de 25 pakketten "een jaar lang gratis hondenkoekjes";- èèn van de 50 "Hot Dog 4 Dogs" van Hupple.Iedere inschrijver ontvangt gegarandeerd een korting van 20% op de entreeprijs van het Animal Event in de Beekse Bergen!
Er staat nog bij: Gun uw hond de titel buurthond van het jaar(..). Om de gekte compleet te maken nomineert Beijumnieuws dit beestje tot Beijumer Hond van 2009. Een jaar gratis hondevoer van dierenspeciaalzaak André Hoogenberg. Hopelijk hervindt de hond zijn rust.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij deze de vraag om op mijn 1/4 hond te stemmen :-)
http://www.buurthondvanhetjaar.nl/kandidaten/Tiesto-uit-Groningen/

Hopelijk leverd het een aantal stemmen op, in ieder geval bedankt !!!