maandag 30 maart 2009

SURVIVAL OF THE FITTEST(de wet van de jungle)

N.a.v. de foto van het revaliderende lammetje op een flat in Beijum, zie eergisteren, kwam er nog een foto binnen. Het meisje links op de foto kreeg een nieuw dwergkonijntje maar i.v.m.de vorst is het raadzaam om het beestje binnen te laten slapen. Expert André Hoogenberg van de gelijknamige dierenspeciaalzaak:"Het is niet aan te raden om zo'n pril jong konijntje 's nachts tijdens vrieskou in een buitenhok te laten slapen.


Tenzij je een aangepast hok hebt kun je zo'n jong konijntje beter binnen laten." Op de vraag of het geknuffel en de overvloed aan aandacht wat het beestje nu krijgt nadelig is voor de overgang naar een eenzaam verblijf in een hok in de tuin moest de lokale deskundige het antwoord schuldig blijven.
Een dwergkonijntje is net als een hond afhankelijk van zorg van mensen. De kat of de poes daarentegen redt zich uitstekend en is totaal onafhankelijk. Als demonstratie van macht zie je regelmatig poezen en katers op de blikken variant van de heilige koe zitten. De rangorde in het dierenrijk is eenvoudig, helder en overzichtelijk.

Geen opmerkingen: