zaterdag 28 maart 2009

EINDE WINTERTIJD( het mooie weer komt er echt aan)

Het novemberweer van de laatste dagen gaat mensen juist wél in de kouwe kleren zitten, als variant op dat iets je niét in de kouwe kleren gaat zitten. Hoesten, proesten, doorweekt raken door de maartse buien, weer die paraplu pakken etc. De maand roert echt zijn staart en de maand april met zijn eigen wil moet nog beginnen. Het verlangen naar warme en zonnige lentedagen steekt bij veel mensen de kop op, mogen we eindelijk een keer onze tuin lenteklaar maken? Weer een grijze en miezerige dag vandaag.



Maar, de weersverwachtingen zijn gunstig. Het gaat gebeuren, volgende week begint definitief het mooie weer. Kijk maar op de buienradar en lees de weersverwachtingen. Ik heb ergens gelezen dat er al tv-weermannen zijn die hatemails hebben gekregen, de dommeren onder ons houden hen klaarblijkelijk verantwoordelijk voor dit weertype.


Vanmiddag was ik bij een boerendochter uit Hoogkerk op bezoek, ze woont al een aantal jaren op een flatje in Beijum. Er revalideert een lammetje bij haar in de warme flat. Het paar weken oude beestje, geboren als deel van een drieling, lag eergisteren voor dood in de stal op de Boerderij in Hoogkerk. Geveld door het koude, natte en winderige weertype. Bij de Beijumse boerendochter probeert het lammetje weer op krachten te komen. Naast de verwarming en met een warm flesje melk wat elke drie uur (dag en nacht!) wordt gegeven. Als dat geen liefde is! En ja hoor, het beestje knapt weer op en komt langzamerhand op krachten. Op de foto niet de wilde boerendochter maar een Beijumse vriendin van haar. Het gebeurt allemaal in Beijum, aan de Bunnemaheerd.

1 opmerking:

karin zei

Top!!!
Hopelijk knapt het beestje snel op zodat het gauw weer terug kan naar de wei en lekker daar kan rond huppelen