dinsdag 24 maart 2009

VEEL KUNST IN EN OM DE BOERDERIJ

Het aftellen is begonnen, nog een maand en de opening van de Boerderij is een feit. Er moet buitenom nog wat gebeuren maar op de 24e april zal alles er picobello bij liggen. In kinderdagverblijf de Mallemolen hangen sinds een paar dagen vijf prachtige schilderijen, gemaakt door Minerva studente Liz Bijma. Hangen is bij nader inzien niet het juiste woord, het zijn muurschilderijen. De komende weken zal ik af en toe nog een Mallemolen- schilderij publiceren. Er blijkt nog een kunstactie te zijn rond om de Boerderij, maar die lijkt met wat meer geheimzinnigheid omgeven. In elk geval moeten hiervoor meisjes gefotografeerd worden. Een der moeders benaderde me met de vraag of ik niet wilde komen filmen, leuke promotie zou dit zijn voor haar dochter, de Boerderij en voor Beijum. Echter, het werd afgeblazen, de kinderen zouden te onrustig worden van zo'n cameraman die 3 minuten zou komen filmen. Ach ja, als het Jeugdjournaal nou gebeld had en langs wilde komen, dan was het weer een heel ander verhaal geweest. Het maakt allemaal niet uit, Beijumnieuws zal zoveel mogelijk het nieuws in en rondom de Boerderij blijven verslaan. De nieuwe naam van de Boerderij is mooi en toepasselijk, maar mag nog niet gepubliceerd worden. Nog één kritische opmerking: als hier in Beijum een geweldige (kunst)Pand49 is, hadden deze kunstzinnige mensen dan niet een rol van betekenis kunnen spelen op kunstgebied in en rond de Boerderij??

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een prachtige muurschildering, maar ook in deze wijk een dame genaamd Alie die prachtige (muur)schilderingen kan maken dat was echt iets voor haar.
Alie leest dit vast wel ze post ook hier, alie laat je eens filmen door Johan je hebt al zulke prachtige dingen gemaakt en ook ons plein mooi versierd met je tekeningen.

En idd hadden ze ook even bij het kunstpand kunnen informeren.

Karin

Johan Fehrmann zei

Hallo Alie,
als je wil portretteer ik jouw. Groet Johan Fehrmann

Anoniem zei

Hallo Johan,
Heel complimenteus, ook van Karin. Mijn 'kunstenaarsniveau' ligt een stuk lager dan die van Liz. Ik ben maar een amateur met een leuke hobby. Karin heeft gelijk, ik heb een aantal keren rondom ons speelveldje de muren opgevrolijkt met een stoepkrijttekening, en misschien herinner je je de raamschilderingen in het pand waar nu pand 49 zit, die waren ook van mijn hand. Voor de rest is het puur voor wie t leuk vind.
Heb ook nog tal van andere hobbies, tja je ontkomt er niet aan, ik mag graag creatief bezig zijn.
Of het een officieel portret op Beijumnieuws waardig is weet ik niet, ik ken genoeg mensen die het veel beter en mooier kunnen dan ik.
Groeten van Alie

Anoniem zei

Alie is heeeeeeel bescheiden, ze kan het echt goed.
Zo was er de Diddl rage en wat stondt er op het plein prachtig gekleurde diddl en nog steeds pronkt er een naast mijn deur.
Alle favorieten van de kids hier hebben er al gestaan.
En de schildering in je huis en de mooie wc plaat voor op me deur !!!