zaterdag 28 maart 2009

BROMMERS OVER DE STOEP IN DE ONNEMAHEERD

Van http://www.buurtlink.nl/ :
Al enige tijd vliegen brommers over de stoep in de Onnemaheerd door naar het fietspad. En dit gaat met grote snelheden. We hebben een kindvriendelijke wijk, maar niet op deze manier om van de stoep een racebaan te maken voor brommers. Is er ook politie of stadswacht die dit eens op pakt. of moeten er eerst weer kinderen geschept worden?

Geplaatst door
Buurman_37907120 mrt 2009 13:22 uur 64x bekeken 2 reacties
http://buurtlink.nl/9736AP/groningen/Onnemaheerd/850948/Brommers+over+de+stoep+onnemaheerd.

Hebben meer Beijumers last van rondscheurende brommers? Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Regelmatig bemerk ik dat er op het achterplein van het Winkelcentrum van Beijum-West aan de Stoepemaheerd, bij de viskraam van Bronno Schut, (maaltijdbezorg)brommers veel te hard rijden. Ook de Pizzabezorgers vlakbij het café Het Hof van Beijum.

Richting de Atensheerd wordt ook veel te hard met brommers gereden door veelal jeugdige mannen. Ik vind dat de stadswachten en politieagenten veel vaker op de Stoepemaheerd e.o. aanwezig moeten zijn om deze gevaarlijke bestuurders van (maaltijdbezorg)brommers aan te pakken en onmiddellijk te bekeuren. Ook na 16:30 uur. De maaltijdbezorgers rijden vanaf 16:30 uur tot ± 20:30 uur. Maar dan zijn de wijkagenten en de stadswachten veelal niet aan het werk. Het blijft derhalve dweilen met de kraan open.

Hetzelfde kan geschreven worden over de maaltijdbezorgers op Plein-Oost. Aan de Ypemaheerd zijn meerdere maaltijd(bezorg)restaurants gevestigd. Met name ouderen en kinderen lopen aldaar groot gevaar! Tijdens een spreekuur heb ik dit vorig najaar aan een wijkagent in De Wegwijzer kenbaar gemaakt. De problematiek is bij de politie bekend. De situatie is de laatste maanden op Plein-Oost volgens mij niet verbeterd.

Kortom: de brommersverkeerssituatie in Beijum-West en Beijum-Oost is als gevaarlijk te kenschetsen. De politie moet meer handhaven. Anders verdwijnt het vertrouwen in de politie en in de rechtsstaat. Het gaat om de openbare veiligheid. Ik pleit voor meer aanwezigheid van alerte "bromsnorren" in de doldrieste dreven van Beijum.