dinsdag 31 maart 2009

EEN 27 JAAR OUDE BEIJUMRIJDER

Hier is ie dan, de beloofde Beijumrijder uit 1982. De automobilist reed op een zomerdag in dat bewuste jaar vanaf de Godekenheerd richting Fultsemaheerd. Om even wat te gidsen, niet iedereen zal zich kunnen oriënteren, de auto rijd een stukje Godekenheerd uit richting de Froukemaheerd. De Johan Calvijnschool was er nog niet en de Froukemaheerd stond nog in de stijgers. De auto gaat bij de "Calvijnschool" linksaf richting wijkring en passeert de brug over de Zuidwending. Bij de Emingaheerd aangekomen rijden we rechtsaf richting Winkelcentrum Oost, althans voor wat dat waard was in 1982. U ziet een gedeelte van de Heerdstee en verderop bij de rotonde Wibenaheerd moest praktisch alles nog gebouwd worden. De auto gaat verder over de huidige busbaan, achter "Plein-Oost" langs over de Amkemaheerd. U ziet daar onder meer een gloednieuwe (hoe oud is ie?) Sporthal Beijum. De tocht gaat verder richting Fultsemaheerd, de préhistorische Beijumrijder rijdt hier nog een stukje in. Bijna op het eind van de video ziet u rechts de Kleihorn in aanbouw.Kijk en geniet van een stukje oud Beijum, een wijk die geliefd wordt door veel bewoners. En verguist door mensen die er niks van snappen. De video op groter scherm bekijken? http://www.stadjerstv.nl/index.php?option=com_movies&controller=movies&task=view&id=381&Itemid=22
Binnenkort deel 2.

4 opmerkingen:

Bianca (froukemaheerd) zei

Wat is dit leuk!! beetje jeugd sentiment.. Ik was toen 12 jaar en kan me de bouwplaats beijum nog wel herinneren(1 grote speelplaats de bouw ;-))...wij zijn hier in 1980 komen wonen...En woon er nog steeds met veel plezier

Boukje zei

Leuk filmpje! . Ik zie me nog lopen met een bouwvakkershelm op m'n hoofd. de biblotheek was nl. in deze periode in aanbouw. Er zijn vast meer mensen die oude filmpjes in hun bezit hebben. Misschien kun je een oproepje plaatsen.

Annamarie zei

ik ben dankzij dit filmpje tot de ontdekking gekomen dat "mijn" huis, waarin ik inmiddels alweer 5,5 jaar woon, er dus toen al was... dus een van de eerste huizen van de wijk!
zelf woon ik hier in de wijk alweer sinds 1990 en voel me dan ook een echte Beijumse... leuk om te kijken en hopelijk komen er meer filmpjes zo over het begin!

Alie zei

Jaaa, dit is zooo leuk! Mijn schoonzus heeft gewoond op de boerderij op de plek waar nu Beijum begint. Dankzij dat gegeven ben ik erg geinteresseerd geraakt in het verleden van Beijum. Ze hebben zelf foto's van hun huidige woning aan de Jensemaheerd in aanbouw, ook prachtig. Het filmpje is zo duidelijk, en precies herkenbaar waar hij rijdt, namelijk langs ons huis aan de Claremaheerd. En dan die oude bus, en de auto's...prachtig. En dan nog maar zo relatief kort geleden. En het oude wordt weer nieuw toch? kijk maar eens naar de mode van tegenwoordig, dat is precies wat ik eind jaren 80 ook droeg hahaha. Maar dat is een ander onderwerp.
Reikhalzend kijk ik uit naar meer oud filmmateriaal van Beijum. Als ik de andere reacties lees, ben ik nog maar een kort-beijum-bewoner (dit jaar 8jaar), maar daarom niet minder enthousiast!
Groetjes van Alie