dinsdag 31 maart 2009

BUITEN WERKEN BUITEN PAUZEREN

In en in de directe omgeving van de Froukemaheerd wordt door verschillende disciplines druk gewerkt. Het gebied heeft soms wat weg van een theater waarin verschillend geklede hoodrolspelers optreden. De "rode mannetjes" van de DSW zijn een bekend verschijnsel in het straatbeeld, niet alleen hier maar in de hele wijk. Het rood zal de komende periode trouwens alleen maar toe nemen, tientallen rode schoonmaak-kriebelhesjes zullen over twee weken, als de Lentekriebels weer beginnen, uitzwerven over Beijum.















Behalve rood heb je ook nog volop groen. Dagelijks marcheren de groene BAM-mannetjes door de Heerd. De groene jasjes zijn hier nog volop bezig met de vervanging van collectoren. Dit gaat nog wel even duren, of niet Hamid el Hami van woningbouwvereniging de Huismeesters? " De werkzaamheden gaan nog wel een paar maanden door, per slot van rekening moeten van maar liefst 96 woningen de collectoren worden vervangen. Er komen nog twee informatieavonden voor bewoners van woningen die nog aan de beurt komen. Alles gaat in goed overleg met de mensen, op sommige zolders moet bijvoorbeeld tijdelijk een wandje weg om nieuwe buizen te kunnen instaleren voor de collectoren. De bedoeling is dat de hele operatie voor de bouwvak voltooid is."
Naast de rode en de groene mannetjes lopen er ook nog blauwgeklede werklieden rond. Op een dak, zie foto, zaten ze gezellig te keuvelen, of hadden ze werkoverleg? Je gunt de buiten werkende medemens zo langzamerhand een beter weertype, lekker in de zon even kletsen, peukje roken en koffie drinken(foto). Rood, groen en blauw. Kleurrijke wijk. Beijum.

Geen opmerkingen: