dinsdag 10 maart 2009

DUDETTES (frisse rocksound en tomeloze energie)

Onderstaande persbericht werd opgestuurd door Marcel Duzink. Maar, was dat niet de man achter 'Dit is mijn huis' van onze Beijumse zangdiva Sandy Goeree? Duzink: "Klopt, ik heb samen met Sandy het project “Dit is mijn huis” gedaan.Na een aantal jaren het muziekmanagement in Hilversum te hebben gedaan (o.a. gewerkt met Krezip), richt ik mij nu op de begeleiding van “Dudettes”.Ik ben sinds kort dus weer terug op het Beijumer nest."

Dudettes met Groninger koek naar Hilversum
De trouwe bezoekers van Noorderslag wisten het al. Groningen is een nieuwe rockband rijker; Dudettes! Sinds het akoestische optreden in de Drie Gezusters (17 januari jl.) timmert de band hard aan de weg om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met hun muziek.

Basgitarist Michel (20) is de enige ‘dude’ binnen de band, die voor de rest wordt overheerst door de vrouwelijke hormonen van Ingrid (21), Cynthia (18) en frontvrouw Zjoly (21). De vier jonge muzikanten leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding ‘Muziek en Sounddesign’, waar zij hun talenten ontdekten, ontwikkelden en de eerste stappen zetten binnen de Nederlandse muziekindustrie. Leadzangeres en frontvrouw Zjoly verkreeg bovendien lokale bekendheid door haar optreden in het regiodrama ‘Boven Wotter’ dat wordt uitgezonden op RTV Noord.

Nog nauwelijks bekomen van de finale van het Rooie Oortjes Festival (afgelopen zaterdag in het Groningse Platform Theater), reist de band met een goed gevoel af naar Hilversum. Daar zijn ze van 9 t/m 12 maart, dagelijks tussen 12.00 en 14.00 uur, te horen bij Stenders Eetvermaak op Radio 3FM.
In deze radioshow van DJ Rob Stenders zullen de Groningers strijden om airplay te verkrijgen voor ‘Slow Down’, het lied dat gratis te downloaden is vanaf de website van de band. Daarnaast zullen de DJ’s en directie van 3FM voorzien worden van een flesje Hooghoudt en een meter lange Groninger koek van Knol. Wie weet dat dit charme-offensief bovendien nog iets kan betekenen in de strijd om het Glazen Huis, waarin de stad Groningen sinds kort verwikkeld is geraakt.

Dudettes staan dan ook aan de vooravond van een intensieve periode van promotie, promotie en nog eens promotie. Zo zal de band op dinsdag 5 mei te zien zijn op het Bevrijdingsfestival in Groningen en is men druk met de organisatie van een speciale showcase in Amsterdam. Met dit optreden hopen zij de pers, platenmaatschappijen en boekingskantoren te laten zien (en horen) wie ze zijn en wat ze in huis hebben.

Tijdens de zoektocht naar de juiste bezetting en sound werd al gauw duidelijk dat de Dudettes garant staan voor een frisse rocksound, jeugdig enthousiasme en tomeloze energie. Die energie komt goed tot uiting als de band op het podium staat, waarbij de dynamiek opvalt en de uithalen van leadzangeres Zjoly ervoor zorgen dat niemand ontkomt aan het muzikale geweld van Dudettes!

Voor downloads, optredens en meer informatie:
http://dudettesrock.hyves.nl http://www.dudettes.nl marcel@muzink.nl www.muzink.nl

Geen opmerkingen: