donderdag 26 maart 2009

ONTMOETINGSCENTRUM DE BOERDERIJUM

De nieuwe naam van de Boerderij werd vanochtend middels onderstaand persbericht naar Beijumnieuws opgestuurd. Op mijn vraag of het wel kies is om de naam nu reeds te onthullen kreeg ik dit antwoord: Je mag de naam wereldkundig maken. De nieuwe naam komt ook al in de uitnodigingen te staan, die begin volgende week de deur uitgaan. Met vriendelijke groet, Peter van Dijken, communicatieadviseur Gemeente Groningen, Dienst Onderwijs Cultuur Sport & Welzijn (OCSW)

Nieuwe naam vernieuwde boerderij Beijum
Ontmoetingscentrum ‘BOERDERIJUM’

De afgebrande boerderij in het hart van Beijum is herbouwd en krijgt een nieuwe naam: Boerderijum. In februari is een prijsvraag uitgeschreven door woningcorporatie De Huismeesters en de drie huurders. Uit de circa 35 inzendingen kozen de betrokken organisaties unaniem voor Boerderijum. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan zorginstelling De Zijlen, kindercentrum de Mallemolen en het centrum voor Natuur en Duurzaamheid Educatie (NDE) van de gemeente Groningen.

Aan de Beijumerweg 19 ligt een monumentale boerderij waarvan de schuren in de nieuwjaarsnacht van 2003 zijn afgebrand. Hierin waren onder andere een wijkpost van de dienst Stadsbeheer, het Bezoekerscentrum Beijum van het voormalige Natuurmuseum Groningen en een theeschenkerij gevestigd.
Op voorspraak van de buurtbewoners, verenigd in het Herbouwcomité Boerderij Beijum, is besloten om deze locatie in het hart van Beijum te behouden als sociale ontmoetingsplaats. Dit streven is omarmd door het college van B&W en de gemeenteraad. Woningcorporatie De Huismeesters trad op als ontwikkelaar van het project, in nauwe samenwerking met de toekomstige gebruikers, buurtbewoners en de gemeente. Het project omvatte de renovatie van het voorhuis van de oorspronkelijke boerderij, vervangende nieuwbouw op de plaats van de afgebrande schuren en herinrichting van het buitenterrein. Op vrijdag 24 april is de feestelijke opening gepland met een spectaculaire vogelshow.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuk bedacht !!!

en op tijd open zodat we met het mooie weer kunnen genieten van alles.

Karin