donderdag 12 maart 2009

NIEUWE GROENTEWINKEL OP PLEIN OOST


Het moet zo zijn, precies een dag na de opening van de Aldi zijn werklui bezig om het naastgelegen pand, waar slagerij Knot in zat, aan te passen aan de eisen van de nieuwe huurder. De geruchten die al de ronde deden worden door Jan van der Heide, directeur van Patrimonium bevestigd: "Er komt een groentezaak in. Er moet nog wat worden opgeknapt zoals bijvoorbeeld de verwarming maar het pand is per 1 april klaar en de nieuwe huurder kan er dan in."Hij wil de naam van de nieuwe groenteboer nog niet verklappen, eerst moet het huurcontract nog worden getekend. Maar is het wel een handige zet, een groenteboer naast een prijsvechter die ook groente verkoopt? "De persoon die in Beijum komt heeft op een andere plaats nog een groentezaak en die zit ook vlak bij een Aldi, hij heeft er vast goed over nagedacht. Hij weet wat het is om vlakbij een Aldi groenten te verkopen."

Met de zekere komst van een groentewinkel op het plein zijn nu alle panden verhuurd, er is geen leegstand meer en dat is, aldus van der Heide, een verheugende constatering. Aan de financiering van Pand49 wordt nog druk gesleuteld. Een prangende vraag nog: hoe zit het met de levendigheid van het plein als veel eettentjes pas eind van de middag open gaan en bezorgbrommertjes naar de klanten scheuren?" Dat ligt aan de mensen zelf, je kunt ze niet verplichten op een bepaalde tijd open te gaan. De kebabzaak, het Surinaamse eethuis en delicatessenzaak Karouline gaan eerder open," aldus een optimistische Jan van der Heide.
De tijd zal het leren of Plein-Oost meer gaat bruisen of dat het doods en verlaten blijft. Misschien toch een paar vaste activiteiten op het plein organiseren om de levendigheid te bevorderen? Los van alle "bewoonde" winkelpanden kun je nog niet zeggen dat deze centrale plek in Beijum Oost overloopt van gezelligheid en aantrekkelijkheid.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja wat zal ik hier eens over zeggen, toen we in het begin om de tafel zaten zouden er geen nw eet tenten meer komen.
Maar meneer v/d heide moet zijn panden toch slijten en als er geen andere huurders komen dan worden principes opzij gezet.
Eettentjes prima maar dan liever aan de rand en niet op het plein wat bruisend moet zijn.
Karouline had beter ook op het plein gekund.
Van mij mag het kunstenpand ook naar de buitenrand, ik wil maar 1 ding een levendig plein.
Gelukkig is daar met de komst van de Aldi al een hele verbetring in gekomen.
Hopelijk straks nog beter met de groentenboer.

Anoniem zei

al jaren verbaas ik me er over dat er geen groenteboer in de wijk is waardoor je toch beperkt bent tot dat wat de grote supers te bieden hebben en wat vaak overal hetzelfde is.
ik hoop dat er nu wat meer variatie komt in het aanbod van fruit en groenten en dat het rendabel genoeg is om te kunnen blijven.
maar of het echt de levendigheid van het plein veel zal beinvloeden betwijfel ik een beetje, daar zal denk ik toch iets anders moeten gebeuren
ik zou alleen niet weten hoe of wat.