maandag 2 maart 2009

KREDIETCRISIS? NEEM EEN NIEUWE FIETS

Als Groningen een belangrijke fietsstad is dan mag je Beijum gerust een belangrijke fietswijk noemen. Het Heerdenpad was volgens onderzoekers jaren geleden een van de drukste fietspaden van Europa. En als ik me niet vergis is de aansluitende Korreweg nu het drukste fietspad van de stad.
Afgelopen weekend was in het nieuws dat de verkoop van fietsen sterk stijgt. Nederlanders kunnen erg zuinig zijn, knieperig zeggen Grunningers, maar kom ze niet aan hun fiets.



Vanochtend lagen deze fietsen op een paar honderd meter afstand van elkaar kapot op de Beijumer keien. Of ze gestolen zijn en daarna van onderdelen ontdaan, of dat ze door hun rechtmatige eigenaren zijn gedumpt is me niet bekend. Maar misschien zijn er ook wel gewoon weer nieuwe fietsen voor in de plaats gekocht. Tja, die kredietcrisis. Vandaag ook in het nieuws: de verkoop van bitterballen en kroketten stijgt explosief. De burger troost zichzelf en grijpt terug op deze oer- Hollandse snacks, aldus een deskundige. De kredietcrisis. De Dik-voor-elkaar-show met Hollandse "lolligheden" trok meer dan twee miljoen kijkers. De Partij van Wilders is virtueel de grootste politieke partij van ons land. Waar gaat dat heen?

Geen opmerkingen: