zondag 8 maart 2009

DE WEEK VAN DE ALDI IN BEIJUMHet wordt een beetje 'de week van de Aldi' komende week in Beijum. Afgelopen vrijdag draaide voor het eerst in de historie van de groenste wijk van de stad een Aldivrachtwagen met levensmiddelen Beijum in. Collega-chauffeurs die naar Winkelcentrum Beijum rijden om de winkels te bevoorraden kunnen jaloers zijn op de Aldichauffer die naar Oost rijdt. Wat een ruimte om de auto het parkeerplein op te rijden. En wat een ruimte op het plein om met het grootste gemak te draaien en de 'kont' van de auto pal voor de deur te zetten. In- en uitladen maar. De rechter foto is van gistermiddag, sommige schappen zijn al gevuld en de prijskaartjes hangen er al boven. Woensdag is het zover dan zullen de deuren voor het kooplustig publiek open gaan. De komende weken zullen de volgende vragen worden beantwoord: zal de komst van de Aldi een aanzuigende werking hebben en wordt Plein-Oost levendiger? En zo ja, zal dit dan ook zijn weerslag hebben op bijvoorbeeld Pand49? Zal de verkeersdrukte rond Winkelcentrum Beijum(West) afnemen? De tijd zal het leren.
Lees ook onderstaande reactie van een Plein-Oostbewoonster.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik hoop het van harte. Ik woon praktisch op het plein, en het is een dooie boel. Toen de Golff er nog zat (en de slager) was er nog een beetje aanloop, maar sinds half december is het een ellende. Gelukkig dat er heel af en toe nog een handjevol kinderen speelt op het plein, anders vroegen we ons helemaal af waar dat plein voor is, waar al die moeite en centen goed voor zijn geweest.
Komt er nu ook daadwerkelijk een groentezaak in de oude slagerij??? Dan zijn alle panden weer bezet tenminste. Het KDV heeft een prachtige locatie, de hele zijwand (ziet er gelikt uit!!) en met Baboeng, Karouline, de meubelstoffeerder, en pand 49 completeren ze het geheel.
Nu nog bezoekers. Wees welkom allemaal.

Anoniem zei

Hehe dat werd wel tijd he? Gaat de Aldi eindelijk bijna open ga ik binnenkort verhuizen naar Haren. Al het wachten voor niks. Maar gelukkig zit er in Haren ook een Aldi.