maandag 23 maart 2009

EEN DRUILERIGE, GURE OCHTEND

Huilen met de pet op, zo zou je het huidige weertype kunnen omschrijven. Maar als je er oog voor hebt zie je dat er in elke omstandigheid wel weer wat leuks of grappigs schuilgaat. U kent het misschien wel, u loopt naar buiten om vuilnisbakken in de containers te legen(grijs in grijs en groen in groen)en de telefoon gaat. De bakken laat je buiten even onbeheerd staan, stel dat het een belangrijk telefoontje is. Het overkwam me deze ochtend, het was een woordvoerder van de Regiotram Groningen die belde. Even tussendoor, de video met straatinterviews waarop Beijumers hun mening kenbaar maken over de mogelijke komst van de tram is bijna klaar.


Hilda Hofstra is de film aan het monteren en naar verwachting staat ie een dezer dagen op Beijumnieuws en stadjerstv. Maar goed. Buiten teruggekomen zag ik deze twee eenden op de bakken passen. Nou ja, oppassen, ze hadden zin in wat lekkers dat was duidelijk. Het pokkenweer hield onverminderd aan en tja, waarom zou ik ze niet even uitnodigen voor een lekker hapje binnen? Guur weer? Neem een eend in huis. Ook bij eenden heb je angsthazen en dappere dodo's. De eend die duidelijk bij de laatstgenoemde categorie behoort waggelde onbekommerd naar binnen. Zijn/haar vriend(in) of broer/zusje(hoe liggen de relaties binnen de eenden van Beijum?) bleef op een veilige afstand loeren op een stukje brood. Want je weet het nooit, zijn mensen wel te vertrouwen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De eend die buiten staat is een mannetje en binnen een vrouwtje. Maar wellicht weet je dat wel. Het zullen ook wel man en vrouw zijn, gezien de tijd van het jaar. Hopelijk blijven de verhoudingen goed, aangezien mevrouw wel je huis in loopt...Hoe dan ook, het is een grappig tafereel, ik neem aan dat je aan de rand van Beijum woont want hier heb ik nog nooit een eend los zien lopen.
Succes met de beestenbende.
Alie

Anoniem zei

Ooow wat schattig !!!

Ze gaat idd wel vreemd, maar ja wie valt er nou niet voor Johan ;-)

Of zou ze een goed gesprek met Johan willen omdat ze relatieproblemen heeft met haar man :-P