zondag 29 maart 2009

AFSLAG BEIJUM ZUID OP DE SCHOP

De afgelopen week kon je welliswaar Beijum-Zuid nog in- en uitrijden maar het ging wel wat moeilijker dan normaal. Wegwerkzaamheden. Even was ik in de veronderstelling dat ze al met het klaverblad waren begonnen maar dat was uiteraard een te voorbarige conclusie.
De hele oostelijke ringweg krijgt in de nabije toekomst wel een beurt wat betreft de aansluiting naar de verschillende wijken toe. Maar zover is het nog niet, al zou je met je naïeve boerenverstand denken dat ze de huidige werkzaamheden nog wel even zouden kunnen laten rusten omdat ze later in het jaar hier écht los gaan qua werkzaamheden aan(halve) klaverbladen.Van de site:
http://www.terreinwinst.nl/Bereikbaarheid/tabid/550/Default.aspx
Colleges van GS en B&W van Groningen hebben ingestemd met de principekeuzes voor het ongelijkvloers maken van de kruisingen van de Oostelijke Ringweg. Er is gekozen voor een "haarlemmermeeroplossing" voor de aansluiting Lewenborg/Ulgersmaborg.Voor de aansluiting Kardinge/Ulgersmaborg komt een half klaverbladoplossing. De aansluiting van de op- en afrit aan de noordzijde van de Oostelijke Ringweg op de wegenstructuur in Kardinge wordt verder uitgewerkt in de "visie Kardinge" van de gemeente Groningen. Om het drukst bereden fietspad van Groningen( Heerdenpad,jf) te ontzien, is voor de aansluiting Beijum-Zuid/de Hunze gekozen voor een half klaverbladoplossing. Voor de aansluitingen Beijum-Noord/de Hunze en Groningerweg is gekozen voor een directe aansluiting van de Groningerweg op de Oostelijke Ringweg in de vorm van een half klaverblad.

1 opmerking:

Alie zei

Ik dacht precies hetzelfde, waarom doen ze dit nu nog??
Geen idee wanneer de werkzaamheden aan het halve klaverblad dan wel beginnen, maar vanmorgen nog werd ik even ontzettend boos omdat ze de hele afrit afgesloten hadden zonder dat dit voor mij zichtbaar was vanaf de weg. Dus ik moest een afslag verder, terugrijden en beijum zuid afslaan, om vervolgens de schier eindeloze weg door beijum te rijden..hoezo beijumrijder?
Het zal zn reden wel hebben, maar ik zie m even niet, en ondervind er nu al heel veel last van. Wat als ze straks wel grootscheeps bezig zijn??
We zullen het beleven.
Groeten van Alie