zondag 1 juni 2008

JAAP EKHART

Er wonen een aantal schrijvers in de wijk waar ik jaloers op zou kunnen worden. Wil Schackmann bijvoorbeeld, de schrijver van de Proefkolonie, een boek over leefomstandigheden en macht tijdens de vorige eeuw in Drenthe. http://www.schackmann.nl/
Jaap Ekhart is ook zo iemand in de wijk die de pen, tegenwoordig het toetsenbord, uitstekend weet te gebruiken. Zo heeft hij net twee jaar meegewerkt aan het tot stand komen van een boek over zijn geboorteplaats Een. De laatste tijd kom ik hem regelmatig tegen want ook het dertig jarige Beijum krijgt misschien een..mmm, kop dicht blogger, je mag nog niks verklappen!

Dit las ik net op de site van Jaap en knipte en plakte het even op Beijumnieuws:Ik, Jaap Ekhart, gids u langs architectuur, cultureel erfgoed en kunstuitingen
in de openbare ruimte. Iedereen kan bij me terecht: kenner, leek, jong en oud. Ik spreek ieders taal en sta bekend als een enthousiast verteller.
Naast het leiden van
excursies ben ik actief op een aantal andere gebieden. Zo adviseer en begeleid ik docenten in het basis en voortgezet onderwijs, verzorg ik lezingen en schrijf teksten.
Teksten van Jaap zijn o.a. geplaatst in Aedes Magazine, Huis & Stijl, het Dagblad van het Noorden, Spijkerhard, Stedenbouw, Stripschrift en Wonen & Co.
Beijum is een boeiende wijk met boeiende mensen. En Jaap hoort daar zeker bij. Kijk op http://www.jaapekhart.nl/ voor meer informatie over hem.

Geen opmerkingen: