zondag 1 juni 2008

NA DE KERKDIENST KUN JE LEKKER SAMEN ETEN

Waar kun je in je korte broek en op je slippers zomaar een kerkdienst binnenvallen? In Beijum natuurlijk. En wel ongeveer tien meter van het huis van de vetrekkende familie Visser vandaan, namelijk in het Heerdenhoes. Ik kom even op de Vissertjes omdat ze datgene roemden in Beijum wat zich vanmiddag in het Heerdenhoes afspeelde: respect voor iedere achtergrond en religie. (zie Met pijn in het hart..., in het archief)Het kan allemaal prima samen gaan, Beijum op zijn best. Natuurlijk heb ik wel even gevraagd, maar Hindoe-dominee Djairam wilde tijdens de kerkdienst wel even wat toelichten. Ruim een week geleden stond op Beijumnieuws een intervieuw met een hindoestaanse man uit Beijum. Die vertelde dat er elke eerste zondag van de maand een Hindoestaanse mis in het Heerdenhoes was. Stichting Hindi Pracha Nederland is de organisator van deze kerkdiensten. Bekijk het filmpje.

Afhankelijk van actuele ontwikkelingen in de maatschappij worden er actuele thema's besproken zoals man vrouw verhoudingen, verslaving, racisme en discriminatie, gezonde voeding etc.

Twee filmpjes dit keer. Sociaal, religieus en cultureel Beijum op zijn mooist.Een film over de mis en een gesprekje met de kokkerellende vrouwen in de keuken van het Heerdenhoes. Als iemand een tip heeft hoe je de filmpjes op het hele scherm kunt afspelen, net als op You Tube, dan hou ik me aanbevolen.

Geen opmerkingen: