maandag 16 juni 2008

HOE KRIJGEN WE PLEIN-OOST WEER GEZOND?Komende donderdag start een bijeenkomst om Plein-oost (weer) op de rails te krijgen. Deelnemende partners zijn Innersdijk, de middenstanders, het MKB, de betrokken organisaties uit de Wegwijzer, Pleingroep Heel De Buurt Bewoners, ROEZ en de Stadsdeelcoordinatië. Ontwikkelingen voor een "Bruisend Winkelplein Beijum Oost activiteiten-programma" 2008-2009 zullen de 19e juni worden gestart.
Persoonlijke noot: In Beijum moet vaak van niets naar heel veel gegaan worden. Achterstandswijk? Dan moet het hier heel erg opgebouwd worden, compleet met een interventieteam erbij. Weing sociale binding? Overal gesubsidieerde straatfeesten organiseren! Verloedering? Allemaal vuilnis ruimen en schoonmaken! Een door gemeentelijke dwalingen doods Plein-Oost? We gaan allemaal om de tafel om er een Bruisend Winkelplein Beijum-Oost van te maken... Waarom moet het nou weer direct gaan bruisen? Dat doet Plein-West toch ook niet? Terwijl de middenstanders daar tevreden zijn.
Ik geef toe, het is gemakkelijk commentaar geven vanaf de zijlijn, maar er is iets fundamenteels mis met het Plein. En doekjes tegen het bloeden, zoals feestjes, markten etc. organiseren etc. verandert niks structureels. Je ziet het aan één dag Kleurrijk Bruisend Beijum. Niks mis mee, maar vanaf de volgende dag is het weer van ouds saai op het Plein. Het Plein lijkt meer te zijn gemaakt door de gemeente Groningen en allerhande organisaties, dan door de bewoners van Beijum. En nu gaan donderdag die organisaties weer met elkaar om de tafel. Tip, hou eens een enquete onder wijkgenoten. Vraag eens aan de bevolking wat er mis is gegaan en wat er aan gesleuteld kan worden. Hoe kan het dat Plein-klankbord-lid Frieda Molenberg zo ontevreden is over het Plein-Oost? Ze mocht toch meepraten? Een levendig winkelplein heeft natuurlijk verkeer, en dus klanten, nodig!

Geen opmerkingen: