zondag 15 juni 2008

KINDERLOKKER?

Het is mooi om in een kinderrijke wijk te wonen. Maar er hoeft maar één zieke geest tussen te zitten, en bedenkelijke interresses naar de kleintjes te hebben, of een gevoel van onveiligheid verspreidt zich door de wijk. Er is zelfs al een school die door middel van een nieuwsbrief aandacht voor dit probleem vraagt en waarschuwt om alert te zijn. Kinderen en ouders behoren zich hier veilig te kunnen voelen. Deze mail kreeg ik vandaag van een verontruste moeder:

Hoi Johan
Ik weet niet of het voor jou site iets is.....maar Beijum wordt daadwerkelijk opgeschikt door een Kinderlokker.
Hoorde net van mijn buurvrouw dat er dinsdag achter op het veldje bij mij 2 kinderen zijn lastig gevallen door een man...dit keer op een fiets.
Misschien kan jij er ook wat aandacht aanschenken op je site.
hierbij een link
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=74017#

GRONINGEN - Sinds een maand is in de Groningse wijk Beijum verschillende keren een kinderlokker gesignaleerd. Bij de politie zijn meerdere meldingen en in ieder geval één aangifte binnengekomen.De man zou kinderen hebben aangesproken en betast. De aangifte van misbruik gaat om een meisje dat werd betast. Dit gebeurde een maand geleden. De politie stuurde vervolgens een waarschuwingsbrief naar omwonenden. Daarin is ook een signalement opgenomen: Een man van 20 tot 30 jaar oud van zo'n 1.63 meter en met een dikke buik. De man werd gezien met een zwarte hond.Naar aanleiding van de onrust in de wijk is een coördinatieteam in het leven geroepen, die advies geeft aan de bewoners. In het team zitten mensen van politie, justitie, slachtofferhulp, jeugdzorg en de GGD. Het team heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor mensen die meer informatie kunnen geven: 0598-616420. Zaterdag is het nummer tussen 10:00 en 14:00 uur bereikbaar en vanaf volgende week tijdens kantooruren.

Hou elkaar een beetje in de gaten en let ook op de allerkleinsten in de wijk!

Geen opmerkingen: