woensdag 25 juni 2008

HET WAS EEN LEUK INITIATIEF


Het was eigenlijk een alleraardigst initiatief. Buurtbewoners van de Hylkemaheerd zamelden geld in voor een springkussen-trampoline. Kinderen zouden zich hier naar hartelust op kunnen uitleven en het zou een speel- en springattractie voor iedereen worden.

Het ding staat een week of twee op een speelveldje en met het uitleven zit het wel goed. En het staat er ook voor iedereen. Maar kinderen en grenzen gaan niet altijd hand in hand. Wie bepaalt hoe ver je mag gaan als er geen ouder bij is? Het bord van de politie? Nee, want daar hebben pubers maling aan. Drie minuten per keer, niet meer dan 2 personen en wees eerlijk?

Het springding is aardig op weg om totaal vernield te worden. Oudere hangjongeren zitten er soms op te drinken of te roken en de brandplekken zijn zichtbaar. Een van de jongens vertelde me dat hij drie klappen in zijn gezicht heeft gehad van een andere ouder. Of hij er als de donder af wilde gaan! Het speelding werd geplaatst met als doel samen en verbindend te spelen.
Zo te zien is het binnen afzienbare tijd helemaal gemold. Een "hufterproof"- springding zou, net als een voetbalkooi, een alternatief kunnen zijn. Het kwetsbare heeft het hier niet gehouden en de vraag dient zich aan of het niet een naïef initiatief is geweest. Als je je fiets niet op slot zet wordt ie ook gestolen. De realiteit is soms weerbarstig.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mijn dochter heeft laatst genoten van de trampoline. Geweldig initiatief van de buurt bij ons om de hoek. Maar schadalig dat het nu alweer gemold wordt.