donderdag 12 juni 2008

BRONNO STAAT EINDELIJK OP WEST

Trots laat hij de foto en het artikel in het DvhN van vandaag zien. Bronno Schut is blij met zijn verhuizing van Oost naar West:" ik sta hier nog maar een dag maar het is hier veel drukker en er is meer te doen." Zeventien jaar stond hij voor Tuinland in de Hunze en het afgelopen half jaar verpieterde hij met zijn vishandel op het gerenoveerde Plein-Oost (wie gaat er bij de gemeentelijke dienst ROEZ opstaan om het winkelcentrum daar van de nodige verkeersdeelnemers, en dus klanten, voorzien?).

Voor eerdere reportages en de film van een week geleden kijkt u in het archief.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hierbij mijn reactie van vandaag op www.buurtlink.nl

Zie:
http://www.buurtlink.nl/web/9737LN/Groningen/Isebrandtsheerd/Visboer_Bronno_Schut_van_Beijum-Oost_naar_Beijum-West_.htm?categorie_id=9&bericht_id=510429

Dit is de tekst:

Visboer Bronno Schut: van Beijum-Oost naar Beijum-West

Visboer Bronno Schut is op woensdag 11 juni 2008 van Plein-Oost verhuisd naar Beijum-West. Een mobiele viskraam staat van maandag t/m zaterdag bij de vijver van de Stoepemaheerd. Op het achterplein van het Winkelcentrum van Beijum-West, waar met Oudjaar altijd de oliebollenkraam staat. Niet tijdens de markt in Beijum-West op de donderdagochtend.

Bronno Schut heeft tot medio maart 2008 aan de Cuypersweg in De Hunze bij het Tuincentrum (voorheen: Tuinland) gestaan. Hij heeft vanaf oktober 2007 t/m 10 juni j.l. in Beijum-Oost viswaren verkocht.

Bronno Schut heeft het stille en lege Plein-Oost verlaten vanwege logistieke en economische redenen. Het plein van Beijum-Oost ziet er overdag namelijk zeer verlaten en stil uit. Zonder enige uitstraling. Er is aldaar geen leven in de brouwerij. Het winkelaanbod is aldaar zeer eenzijdig. Vanaf circa 16:30 uur razen op Plein-Oost de snelle maaltijdbestelbrommers van meerdere eetgelegenheden. Zeer gevaarlijk!

Het vorig jaar gerenoveerde winkelcentrum van Beijum-Oost is, naar nu wederom blijkt (eerder dit jaar ging de slagerij weg), een commerciële ramp geworden.
De scholen van Beijum, Natuur- en Duurzaamheideducatie in relatie met de schooltuinen, de sportverenigingen, de Sporthal Beijum, de Openbare Bibliotheek, de middenstand (MKB-Noord), Innersdijk, STIEL, de buurthuizen van Beijum (BIB) en vrijwilligers dienen de stedenbouwkundige en fysieke mogelijkheden van Plein-Oost op een creatieve wijze uit te buiten. Nader overleg met de ondernemers van Beijum-Oost lijkt me wenselijk toe. Met name over de bereikbaarheid van Plein-Oost en het parkeren van auto's.