zondag 22 juni 2008

DE KOFFERBAKROMMELMARKT

Lezeres Baukje attendeerde me vandaag op de vlooienmarkt bij Kardinge. Geen gewone rommelmarkt, nee alle "standhouders" bieden hun koopwaar aan vanuit een openstaande kofferbak. Uit het persbericht: 'De kofferbakmarkt is een oer Hollands gebruik waarbij particulieren vanuit hun auto allerlei spullen te koop aanbieden.' En, 'op deze markt draait het niet alleen om geld en handel.

Veel mensen komen graag vanuit de gezellige en ongedwongen sfeer.' Verder:' Waar je op een traditionele markt te maken hebt met lange rijen identieke marktkramen, zie je op een kofferbakmarkt een bonte verzameling van auto's met allerlei uitstralingen daar omheen. Ook het aanbod varieert van theelepeltjes tot pneumatische boorhamers en van art deco meubeltjes tot boerenbont service. De kans dat men er precies vindt wat men zoekt is niet zo bijzonder groot, maar het is bijna zeker dat men er iets vindt En het is natuurlijk nog steeds niet uitgesloten dat men een vergeten van Gogh op de kop tikt!'
Het zou vandaag tot vier uur duren maar om drie uur werd alles al ingepakt. Maar wat wil je, het was de eerste keer, het moet nog groeien. De volgende kofferbakmarkten bij Kardinge zijn op 6 en 20 juli en op 3 en 17 augustus. Deelnemers betalen tien euro per auto en zijn vanaf 08.00 uur welkom. De entree is gratis.
info: 06-14180732 en kijk op http://www.kofferbak-markten.nl/

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.