dinsdag 24 juni 2008

HERBOUWCOMITE WINT FAKKELTROFEE

Anderhalf jaar na het uitreiken van de Fakkel is de trofee vanavond weer uitgereikt. Als ik me goed herinner kreeg het herbouwcomité al een keer de aanmoedigingsprijs maar vanavond ontvingen ze de hoofdprijs. Verdient natuurlijk want door hun niet aflatende inspanningen wordt er iets moois gebouwd in het Groene Hart van Beijum.

Naar schatting 65 mensen kwamen af op de seizoensafsluiting en zomerborrel in het Heerdenhoes van Stiel, Wijkteam Beijum Nieuw Lokaal Akkoord en de Stichting Buurthuizen in Beijum. Mensen van de gemeente zoals Leo van Gent, Irma Zijlstra, Joke Sissingh, de afscheid nemende Liesbeth van de Wetering (Sociale wijkvernieuwing) e.a waren aanwezig, evenals opbouwwerkers en vrijwilligers.

In verband met andere verplichtingen was ik er alleen aan het begin van de avond en schoot een kort sfeerfilmpje. In verband met oplaadproblemen (USB) is het filmpje nog niet op te laden maar mocht ik het een dezer dagen nog nieuwswaardig vinden dan zal ik het alsnog plaatsen. Per slot van rekening is er persvrijheid en als OOG TV filmt tijdens Bruisend Beijum maakt ook niemand bezwaar. Apart en komisch is dat praktisch nergens in de wijk probleempjes wordt gemaakt om een klein filmpje te schieten ("ga gerust je gang"!). Alleen vanavond ontmoette ik wat weerstand en zenuwachtigheid maar ik denk de gevoeligheid wel te snappen. Het zal met oude perikelen te maken hebben, met bepaalde bijeenkomsten of met zgn. "negatief schrijven."

Wat betreft negatief schrijven, vrijwilligers lijken me het cement binnen de samenleving en die mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Het enige kritiekpunt die ik heb t.a.v. vrijwilligerswerk in een wijk als Beijum geld niet voor de mensen die zich dagelijks met hart en ziel in zetten. Daar valt niks negatiefs over te schrijven. Het is alleen een feit dat 98 % van de Beijumers zich niet verbonden voelen met de vrijwilligersorganisaties en opbouwwerk in de wijk. Dat is niet negatief doen, maar realisme. Net zoals het realistisch is om te vertellen dat de 180 vrijwilligers in de wijk uitstekend werk doen. Kijk maar naar het herbouwcomité, hun inzet straalt uit over heel de wijk! Of wat te denken van Kleurrijk Koken en van de Orchidee-vrouwen(geen bezwaar tegen filmpjes of foto's..), een en al verbinding die deze mensen bewerkstelligen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.