dinsdag 17 juni 2008

DE PROEFKOLONIE KRIJGT TWEEDE DRUK

Dit kreeg ik vanmiddag toegezonden:

Geachte redactie,
Volgende week verschijnt een tweede, bijgewerkte druk van het succesvolle boek De proefkolonie van de stad-Groninger schrijver Wil Schackmann. Het boek beschrijft het ontstaan van de Drentse landbouwkoloniën (Frederiksoord, Veenhuizen, Willemsoord e.a.) in het begin van de negentiende eeuw waar armen werd geleerd om met landarbeid de eigen kost te verdienen. Alles wat Schackmann beschrijft is waar-gebeurd en is gebaseerd op gedegen archiefonderzoek, maar allerwegen werd De proefkolonie geprezen om de verhalende en vaak humoristische verteltrant waardoor het boek leest als een roman.
Het Dagblad van het Noorden kopte met 'Sappig boek wekt Frederiksoord tot leven'. Beno Hofman noemde het op RTV-Noord 'een geweldig boek'. Landelijk was De proefkolonie in de Volkskrant de Cicero-keuze van de week. Het VPRO-programma OVT noemde het boek 'zeer de moeite waard', de Groene Amsterdammer betitelde het als 'een knappe prestatie' en het Nederlands Dagblad sprak van 'een schitterende compositie'. Van De proefkolonie werden al 3.500 exemplaren verkocht. Wil Schackmann woont al sinds 1985 in stad-Groningen en is sinds 1987 fulltime schrijver. Hij was onder anderen co-auteur van de tv-serie Medisch Centrum West en schrijfteamleider van de Duitse serie Stadtklinik. Wil Schackmann schreef drie romans en enkele toneelstukken, waaronder Geluk is niet te huur, dat eind 2006 met veel succes in alle Groningse buurten is opgevoerd. Daarnaast is hij docent scenarioschrijven aan het Kunstencentrum Groningen. De proefkolonie is zijn eerste non-fictie boek. Voor het blad Gens Nostra schreef Schackmann afgelopen mei een groot artikel over stad-Groninger bedelaars die in 1823 werden afgevoerd naar Veenhuizen.In de bijlage vindt u een groter omslag van het boek met de flaptekst en meer persstemmen.

Voor meer informatie over dit boek of het aanvragen van een interview met de auteur kunt u via onderstaande gegevens contact met mij opnemen. Kijk ook op
www.deproefkolonie.nl.

Met vriendelijke groet,

Vincent Merjenberg
Uitgeverij Mouria
Leidsegracht 105a
1017 ND Amsterdam
+31 (0)20 - 5307362
www.mouria.nl

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe boeken, optredens van auteurs en kans maken op mooie prijzen? Meldt u aan voor onze
nieuwsbrief.
Uiteraard kan een reactie van de meester himself hier niet ontbreken:
"Ik ben héél blij dat de eerste 3500 exemplaren hun weg naar lezers gevonden hebben. Het moet ook weer niet te snel gaan, want af en toe krijg ik een mailtje van iemand die van het boek genoten heeft en dan loop ik een week te trippen, dus als dat te vaak gebeurt kom ik niet meer op aarde terug.Ik vind het ook mooi dat dit een zogenaamde 'midprice herdruk' is, wat betekent dat die voor 12, 50 euro in de winkel ligt, 6 euro minder dan de eerste druk, zodat die voor meer mensen binnen bereik komt."1 opmerking:

Anoniem zei

Ik was deze week bij Primera Hopster aan de Stoepemaheerd. Men wist aldaar niet dat een mid price-herdruk van "De Proefkolonie" was verschenen. Het gevolg van mijn gesprek met de vriendelijke man van de eigenaresse is dat binnenkort dit boek wel weer bij deze boekhandel, lectuurhandel, etc. op de planken ligt.