maandag 23 juni 2008

VROUWENGROEP ORCHIDEE

Wethouder Jannie Visscher (SP) van o.a. Welzijn en Ouderen heeft maandag 9 juni een werkbezoek gebracht aan Vrouwengroep Orchidee in Buurtcentrum De Kleihorn.Visscher wilde graag één van de voorlichtingsbijeenkomsten die Fatima Touzani van de GGD geeft in het kader van het Lokaal Gezondheidsbeleid persoonlijk meemaken. 

De ochtend stond het “Gezond Leven Spel” op het programma, een soort ganzenbord met vragen en opdrachten over gezondheid en de gezondheidszorg. Fatima Touzani werd geassisteerd door haar collega Thea Sytsma.
( een bezoek van wethouder Jannie Visscher)
Het was een levendige ochtend, het hoge bezoek en het spel waren daar zeker debet aan. Het Gezond Leven Spel is een soort ganzenbord waarin je kaartjes met vragen trekt als je met je pion op een bepaalde plaats komt. In eerste instantie probeerden de vrouwen zelf antwoord op de vragen te geven. Dit lukte niet altijd maar de groep en Fatima vulden aan. Wethouder Visscher deed enthousiast mee.
RESPECTVOLDe wethouder had louter lovende woorden voor vrouwengroep Orchidee: Ik heb zeer veel waardering voor de groep, ik heb jullie presentatie gezien op 8 maart ( Vrouwendag, red), en dat was echt fantastisch.” Vooral het feit dat iedereen binnen de groep uitgaat van de kwaliteiten van de andere vrouwen in plaats van tekortkomingen vind ze geweldig positief. Jannie Visscher noemde de groep een voorbeeld voor de wijk en de stad: “Jullie gaan heel respectvol met elkaar om, jullie steunen elkaar en hebben gewoon ook heel veel lol samen.” Uiteraard ontbraken de nieuwsgierige vragen niet. Zo moest de wethouder onder meer uitleggen wie er de baas is in Groningen. En wat doet een wethouder zoal?

De lekkere en zelfgemaakte hapjes ontbraken deze sfeervolle ochtend niet. Veel zoetigheden, zoals baklava en kokoscake, maakten de bijeenkomst in de Kleihorn extra feestelijk. De vrouwen van Orchidee lieten zich deze ochtend, zoals altijd, van hun beste kant zien. Met meer kennis over het politieke systeem en meer inzicht in de werking van de gezondheidzorg in Nederland keerden ze tevreden huiswaarts.
De dames van Orchidee hebben binnenkort zomervakantie. Maandag 23 juni is de laatste bijeenkomst van dit seizoen
Vanaf maandag 18 augustus bent u weer van harte welkom in De Kleihorn, Fultsemaheerd 87, elke maandag van 9.30 tot 11.30.

Geen opmerkingen: