woensdag 18 december 2019

OOK BOZE BOEREN BIJ BEIJUMLandschaftverbindung, Wir rufen zu Tisch, staat voor op Duitse trekkers die het afgelopen uur Beijum passeerden.  

Enkele tientallen mensen vergaapten zich het afgelopen uur vanaf het Heerdenpad/viaduct aan een schier eindeloze stoet trekkers.
Nederlandse én Duitse trekkers.

Dik uitslapen was er niet bij voor Beijumers die in het zuidelijke of westelijke gedeelte van de wijk wonen, behalve dat er met groot materieel gedemonstreerd werd om de eigen wil doorgedrukt te worden, ging het ook gepaard met zeer veel lawaai doordat alle claxons van de voertuigen werd geactiveerd.

Het Julianaplein werd vanochtend geblokkeerd, het Binnenhof in Den Haahg werd als het ware bestormd, het Mediapark in Hilversum werd belaagd.

En ter hoogte van Beijum uitte de collectieve boerenboosheid zich dus ook.

Zie foto´s, samen boze boeren kijken.

Duitse boeren steken woensdag met tractoren de grens over om de Nederlandse collega's van Farmers Defence Force te steunen bij hun acties. "We tonen ons solidair en staan achter onze Nederlandse collega's, omdat de politiek ook daar geen goede randvoorwaarden voor boeren schept."
Dat zegt een groep die zich "LsV Team Grenzregion zu den Niederlanden" noemt. LsV is een Duitse boerenorganisatie, het is onduidelijk of de verspreiders van de oproep daar lid van zijn.

Geen opmerkingen: