dinsdag 31 december 2019

RELATIEF RUSTIGE JAARWISSELING VOOR BEIJUM VERWACHT


Al jaren geen gemeentelijke feestjes meer in Beijum op oudejaarsavond.. Geen lichtshow en muziek meer op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum.

Al twee jaar geen afgetimmerde ramen in genoemde winkelcentrum meer, en alles bleef heel. Vorig jaar niet een bushokje aan barrels.

Goed bezig Beijum! Trekken we de positieve lijn van de afgelopen jaren door?

Deze blogger zal weer trachten de overgang van 2019 naar 2020 zo goed als mogelijk te verslaan. 

Wel met de aantekening dat dit hoogstwaarschijnlijk minder intensief zal gebeuren in vergelijking met voorgaande jaren. Tijdens Brekend Beijum Nieuws zal de berichtgeving intensiever zijn. Laten we dat niet hopen, want zou betekenen dat er 'stront aan de knikker' is.

Laten we er een feestje van maken.

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.


De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds vier jaar is er een kentering gaande. Er was geen feest en geen muziek (behalve in de cafés) bij het winkelcentrum.

Geen opmerkingen: