woensdag 4 december 2019

PRETTIGER EN DUURZAMER MET DE BUS NAAR BEIJUM VV


"Goed nieuws voor de reizigers, die na invoering van de nieuwe dienstregeling ‘s avonds met lijn 4 van het Hoofdstation naar Beijum willen reizen: Qbuzz heeft de dienstregeling drastisch aangepast. Er zitten dan zeven minuten tussen de aankomsttijd van de treinen uit Zwolle en het vertrek naar Beijum van lijn 4, waar dat (tot de invoerdatum van deze nieuwe dienstregeling) al jaren bijna een half uur was....
Let op: ook de vertrektijden ‘s avonds vanaf de Grote Markt zijn dus anders!"
Bushalte Kremersheerd

Aldus een enthousiaste Beijumer en regelmatige gebruiker van het Openbaar Vervoer.

Op 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in, en het is natuurlijk niet verkeerd als je met de trein op Hoofdstation Groningen aankomst en niet te lang wil wachten als je verder met de bus naar uithoek Beijum wil.
Vervelend om een half uur op de bus te moeten wachten, dit terwijl zeven minuten wachttijd genoeg is. Wordt een stuk comfortabeler vanaf half december om de grootste wijk van Groningen te willen bereiken. 

Foto's boven en links, het laadstation aan de Wibenaheerd ligt al twee weken te wachten op de elektrische bussen die gaan komen.. Het lijkt wel alsof bij de laadpalen een in- of uitstap-mogelijk is i.v.m. de hoge stoep.

Zie nog eens dit bericht over de oplaadpalen met doorverwijzende links en achtergrondinformatie.
Vanaf half december gaan 164 bussen in het noorden elektrisch of op biodiesel rijden. Verwachte CO2-reductie 90%.
In heel Groningen en Drenthe komen 24 grote laadpalen, waarvan er dus twee in Beijum komen te staan. Tickets kunnen vanaf half december contactloos in de bus met de pin worden aangeschaft.

Via Qbuzz
In de avonduren en op zondag wijzigt de dienstregeling van Q-link 4 om vanaf de treinen beter aan te sluiten op Q-link 4 richting Beijum. Wil je vanuit Zwolle naar Roden? Stap dan in Assen al uit de Intercity en reis verder met lijn 83.
Omdat lijn 83 op maandag t/m zaterdag om 23:05 uur voor het laatst uit Assen vertrekt, sluit de laatste lijn 4 naar Roden op het Hoofdstation wel aan op de Intercity uit Zwolle. Lijn 4 vertrekt dan om 0:49 uur. Op zondag is dit 00:30 uur.De laatste lijn 4 richting Beijum sluit aan op de stoptrein vanuit Zwolle en vertrekt van maandag t/m zaterdag om 01:32 uur vanaf het Hoofdstation. Op zondag is dit om 0:49 uur.

Geen opmerkingen: