vrijdag 13 december 2019

UNDERCOVER AGENT PAKTE FIETSENDIEF"Zet je er wel even bij dat de hele actie niks met mijn fietsenzaak te maken heeft gehad?"

Consternatie vanochtend ter hoogte van de Fietsenzaak van Postma naast de bussluis ter hoogte van Winkelcentrum Beijum.
 Lezer Dick berichtte tegen kwart voor twaalf: "Bij de Cycle Shop van Postma Fietsen was politie. De dader is opgepakt, meer weet ik even niet."

Zal er een fiets bij de zaak gestolen zijn? Na reparatie zonder te betalen weggefietst? Die gedachten gingen door het hoofd van deze blogger.

Even Postma bellen. Die gaf opheldering.

"Het is puur toevallig dat de man hier voor de zaak is opgepakt, maar het had wel met een fiets te maken. Hij woont hier tegenover en hij heeft een gestolen fiets via de Marktplaats aangeboden. Een undercover-agent kwam de fiets zogenaamd kopen en arresteerde de de dief. Dief en fiets zijn meegenomen. Het staat verder helemaal los van mijn winkel."

Zie foto, aan het einde rechts staat de fietsenzaak.
Update 16.00 uur, lezeres meldt: "De dief ging er eerst vandoor maar werd na een klopjacht achterhaald."
Update 17.15 uur, de fietsenzaak reageert via Facebook:

Zojuist is voor onze winkel in Beijum een fietsendief aangehouden. Aan de busbaan tegenover onze winkel werd een gestolen e-bike aangeboden via marktplaats. 

Een agent in burger stelde zich op als koper van de fiets. Toen verkoper en agent in burger het portiek uitliepen voor een proefrit, kwamen twee politieauto's aangereden. 👮🏽‍♂🚔

De verkoper zette het op een lopen. 🏃🏽‍♂ Na een minuut of twintig heen en weer rijden werd de jongeman aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Wij hebben zolang zorg gedragen voor de gestolen e-bike. De perfecte plek voor de fiets. 😉 Deze is na de aanhouding direct overgedragen aan de politie.

Update 14-12, 14.30 uur, fiets is terug naar de dolblije eigenaar...:


Geen opmerkingen: