donderdag 5 december 2019

OVER HET GROEN IN DE ATENSHEERD


De Atensheerd is een woonheerd in Beijum waar je relatief weinig over hoort.
Geen nieuws is goed nieuws, zou je kunnen zeggen.

Ongeveer twee jaar geleden kreeg deze naast Winkelcentrum Beijum gesitueerde heerd een opknapbeurt in het kader van de Herdenaanpak.

Er kwam nieuwe bestrating waar al het regenwater direct door wegloopt, tijdens natte periodes is de Atensheerd altijd de meest droge heerd in Beijum.
Het is ook een van de minst groene straten in de wijk, de stenen en het beton overheersen er.

De blogger fietste eergisteren genoemde heerd binnen.
Foto boven, er is dan we weinig groen, maar wat er is moet we goed beschermd worden.

Hij heeft niet veel verstand van het inrichten van de openbare ruimte, maar hij vraagt zich af, waarom zien we voor het groene perkje links een  hekje staan en waarom is dat rechts niet het geval?
Zullen de deskundigen op dit gebied gemeend hebben dat het woonerf-bord dat we rechts zien afdoende is tegen dronken droppies die met de auto de weg kwijt kunnen zijn?

Een stukje verderop vroeg de blogger zich af of de scheef hangende boom die we zien een volgende (herfst)storm zal gaan overleven. Het grote flatgebouw dat we achter de boom zien zal een grote storm weliswaar nog enigszins afremmen, maar het lijkt alsof er niet veel hoeft te gebeuren of de boom klappert op de weg of eventueel op de auto's (arme passanten).

Onder de boom zijn de nodige stoeptegels reeds naar boven gedrukt. Zie afbeelding rechts.
Deze blogger is ook geen boomdeskundige, maar waarom de ene boom in de wijk een groene stip krijgt en geëxecuteerd zal gaan worden en de ander, zoals de boom die we zien, niet, is hem een raadsel.

Veiligheid voor alles. Maar goed, anderzijds. de Atensheerd loopt al niet over van de planten en bomen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geen groen, weinig speel gelegenheid voor kinderen. Drukte van auto's, als daar op het parkeerplaats nou eens ruimte wordt gemaakt voor een speelplek met groen. Ipv een groot betonnen bak met modder en 5 bomen. De vrachtwagen voor de lidl komt overdag 1 a 2x en een keer vroeg in de Ochtend en avond. Parkeerplaats eens goed aanpakken hier. Grouwe bende