maandag 16 december 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (167)Hypermoderne wereld.

Wow, wist je wel dat je telefoon zo’n drie tot vier maanden per jaar aan het stroom ligt als je deze ’s nachts oplaadt? En dat dit eigenlijk heel gevaarlijk is… Brandgevaar door oververhitting ligt op de loer. Volgens mij is het helemaal niet nodig om je telefoon in de nacht op te laden met zoveel oplaadpunten. Je kunt immers in vele openbare gelegenheden, bus, trein, station en op bijvoorbeeld festivals je telefoon opladen. Of dit eigenlijk wel veilig is voor je gegevens en foto’s die je op je telefoon hebt staan valt nog te betwisten.

Het blijkt dat hackers openbare oplaadpunten waar al een kabel in zit kunnen bewerken en als jij dan je telefoon daar inplugt kunnen ze bij al je inhoud op je telefoon komen. Voor je het weet ben je dus gehackt. De oplossing is dat je altijd zelf je oplaadkabel mee moet nemen om dit te voorkomen. Of koop gewoon een goede powerbank voor onderweg, zo heb je altijd stroom bij de hand, als je deze natuurlijk thuis goed hebt opgeladen. Zelf heb ik er één en die laadt mijn telefoon drie keer volledig op, gewoon bij de goedkoopste winkel van Nederland gekocht. Je weet wel die met al dat blauw...

Over blauw gesproken, de straling die ontstaat bij telefoons tijdens het opladen is werkelijk niet gezond. Het hele gebruik van mobiels eigenlijk niet, qua straling. Straling is echter overal, zeker met de grotere netwerken zoals nu met de 5G en de 6G zal niet lang meer op zich laten wachten. De 6G wordt zo’n slim netwerk dat je zelf helemaal niet meer hoeft na te denken, want de 6G zendmasten zullen je constant volgen, en aan de hand van je persoonlijke data de diensten leveren die je op een bepaald moment nodig hebt. Rond etenstijd kan een 6G-netwerk je de beste eettentjes in de buurt tonen, precies naar jouw smaak. Op weg naar een eerste afspraakje? In deze winkel kan je nog even snel een bloemetje o.i.d. kopen. Het is dus eigenlijk een kunstmatige intelligentie, die nu ook al beschikbaar is via Google-Maps en ik soms weleens gebruik.

Mijn 4G netwerk vind ik dus ook al best wel slim, want wanneer ik in Google inspreek dat ik honger heb dan geeft hij mij een site om van het hongergevoel af te komen… en meteen 15 redenen waarom ik honger heb. Hoe kan dat ding dat nou weten? Ik trek de koelkast wel open. Hierover gesproken, wist je wel dat er al een app bestaat die de inhoud van je koelkast bijhoudt en je precies vertelt wat voor boodschappen je moet gaan halen. In wat voor luie wereld leven wij eigenlijk, als je telefoon werkelijk alles voor je kan doen? Een paar voorbeelden; je verwarming op afstand inschakelen, je lichten aanknippen, je was machine aanzetten, je robotzuiger zijn werk laten doen en je hypermoderne kookplaat aanzetten waar je de pannen al op klaar hebt staan. Bij thuiskomst hoef je dan alleen het vlees nog maar te bakken. 

Neem ik denk ik wel een biefstukje, want elk ander vlees moet te lang garen en sta je toch nog in de keuken te koken. Welkom in de hypermoderne wereld.

2019©Vlindertje73

1 opmerking:

Anoniem zei

De bedoeling van al die snufjes is dat Google en Fakebook uiteindelijk je leven helemaal over gaan nemen. Tegen die tijd zul je eerst bij hen een uitvoerig met redenen omkleed verzoek in moeten dienen wanneer je graag eens naar buiten wilt om wat frisse lucht te happen. Pas wanneer je (net als in China met het reizen per OV en vliegtuig) voldoende sociale creditpunten hebt opgebouwd, krijg je toestemming om op je bankrekening in te mogen loggen en eerst het frisse-lucht-tarief aan hen te voldoen. Bij te weinig saldo mag je alleen je hoofd even uit het raam steken. Wanneer je rood staat, blijven al je ramen en deuren op slot. Klagen over te weinig bewegingsvrijheid of gebrek aan zuurstof heeft geen zin, want Google en FB beheren de toegang tot je digitale agenda met belangrijke telefoonnummers waar je pas contact mee kunt leggen bij voldoende saldo op je rekening. Klagen over Google en FB zèlf wordt ten sterkste ontraden, want dat levert een juridische vervolging op wegens haatspraak. Blijkt de haatspraak terecht dan leidt de veroordeling tot verplichte aanschaf en inname van psycho-farmaca die zeer inschikkelijk en volgzaam gedrag bewerkstelligen via o.a. een door Google en FB gefinancierde mentale herprogrammering. Big Pharma is immers NU al het verlengstuk van Google en FB. Raak je tegen die tijd zo wanhopig dat je het liefst zelfmoord zou plegen, dan kan dat natuurlijk, echter alleen wanneer je van Google toestemming hebt gekregen om via FB de uitburgeringscursus te volgen en dat traject succesvol met een diploma hebt afgerond. Crematie middels een Directed Energy Weapon heeft de voorkeur want een teraardebestelling is te milieu-onvriendelijk, te duur en een te grote belasting voor het klimaat.