dinsdag 17 december 2019

ZATERDAG SERIOUS REQUEST MUZIEK-EVENEMENT IN DE BRON


Klank- en muziekevenement voor Serious Request

Op zaterdag 21 december is er in PKN de Bron aan de Bentismaheerd 1a een klank-en muziekmiddag, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de actie van Serious Request. Dit jaar gaat het geld naar het Rode Kruis en zal worden besteed aan de strijd tegen mensenhandel.
Het evenement start om 13.00 uur.
https://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request/

(Ingezonden door Ruud van Erp) 

Afgezien van het doel, waar serieus aandacht aan moet worden besteed, belooft het een hele fijne middag te gaan worden met allemaal activiteiten op het gebied van klank en muziek.

Op elk heel uur, van 13.00 t/m 16.00 uur, start er een activiteit in de grote zaal en er wordt nog gewerkt aan activiteiten in andere ruimtes.
De volgende activiteiten staan op het programma, of zijn in voorbereiding:

* klankconcert
Hierbij wordt gebruik gemaakt van klankschalen, gong, snaarinstrumenten, percussie, stemmen etc.
Je hoeft even niks. Gewoon zitten (of liggen) en de klanken laten komen. Na het concert en tussendoor zal er ook gelegenheid zijn om instrumenten te verkennen en uit te proberen.

* Mantra-zingen
Mantra’s zijn liederen uit diverse religieuze tradities, variërend van teksten in het Sanskriet uit India, via Afrika naar de indianen uit Amerika. Het zijn liederen met een korte tekst van één of enkele regels, waarbij de kracht zit in het herhalen van het lied. Ook liederen vanuit uit de christelijke traditie zullen aan bod komen en er zal ruimte zijn voor rust en korte meditatieve momenten.

*Ayurvedische massage onder begeleiding van klankschalen.

*Drumcirkel
Een aantal percussionisten starten met een ritme. Er staan Djembé’s, trommels en andere percussie-instrumenten klaar, met de bedoeling dat er wordt meegespeeld. Even geen zin in meespelen? Bewegen en dansen is ook een manier om mee te doen. Een heerlijk swingende afsluiting!

Geen opmerkingen: