maandag 30 december 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (169)


Doe eens normaal, denk aan ons.

Door al het geknal van iedereen buiten op straat kan ik niet eens normaal een column schrijven vandaag. Mijn hondje hangt alweer aan mij vastgeplakt als een baby die je in zo’n draagzak kan doen. Het beest schrikt zich steeds een ongeluk bij elke knal, die elk jaar weer harder worden en is écht niet de enige hond, die er als de dood voor is. Man man, doe toch eens normaal! Knal gewoon één dag per jaar en klaar, of liever helemaal niet, maar dat gaat toch nooit gebeuren in ons landje.

Ik had trouwens wel een hele leuke column in mijn hoofd, mwahh die kan de eerste week in 2020 ook nog wel. Daar moet ik mij nog even goed voor inlezen. Tja, dat geknal en geblaf houdt mij daar even bij tegen. Ik pak zo Snoopy weer in mijn armen en wordt het voor mij deze keer dus een kort stukje, waarbij ik nog even wil terugblikken op het oude jaar. 

Het was voor mij een jaar met vallen en opstaan, kortom een beetje te veel ellende om mij heen en met mezelf ging het ook niet bepaald van een leien dakje om het netjes te zeggen. Komende jaar 2020 ga ik weer vol tegenaan en er zal en moet tijd komen om eindelijk aan mijn tweede boek te kunnen gaan werken. Er zal dus wel iets moeten veranderen hier in paleisje weltevree, iets als er gaat een nieuwe wind door het huis waaien. De dagelijkse beslommeringen anders in delen en me-time creëren om in alle rust te schrijven. Een agenda is dan ook het eerste wat ik zal gaan kopen op 2 januari, waarin ik mijn tijd beter zal kunnen verdelen over alles waar ik mee bezig ben en zal gaan. Daarbij proberen om een ‘nee’ te zeggen als iets voor mij écht niet uitkomt. Dat is iets wat ik als voornemen heb en dat wordt een lastige uitdaging.

De volgende terugblik is die van het vorige oud en nieuw, waar ik al eens een column over heb geschreven. Ik pak er een stukje tekst tussen uit die ook dit jaar absoluut niet vergeten mag worden:
PLASPAUZE VOOR DE DIEREN TUSSEN 22.00 uur en 23.00 uur.
Alsjeblieft mensen houd een beetje rekening met onze angst! Vergeet ook niet je kat binnen te houden deze dagen!

Alvast een hele fijne jaarwisseling en ik wens jullie alle goeds toe in 2020.

2019©Vlindertje73

Ps foto is van 2016

2 opmerkingen:

Joost zei

Jammer dit, weer een persoon die zeurt over het vuurwerk.
Ik ben ben bang voor honden kunnen die alstublieft verwijderd worden uit Nederland ? En die zie ik 365 dag per jaar.

Anoniem zei

Laten we hopen dat er deze jaarwisseling aanzienlijk meer vuurwerkgewonden dan andere jaren zullen vallen. Hier en daar een afgerukte hand, verbrijzelde trommelvliezen en vooral ontplofte oogbollen, in de fik gevlogen kapsels en jassen, her en der in de rondte verspreide onderbenen met een deels nog vastzittende voet. Dit is het enige waarvan men echt leert.